Mourinho: Zlatan ne treba pokušavati ludosti
Foto: EPA

Trener Uniteda želi da Ibrahimović 'uspori' s treninzima

Mourinho: Zlatan ne treba pokušavati ludosti

Zlatan Ibrahimović je na meču protiv Anderlechta odigranom u okviru prošlosezonskog izdanja Lige Evrope pretrpio tešku povredu prednjih križnih ligamenata. Mnogi su očekivali kraj njegove karijere, ali se fantastični Šveđanin čudesno oporavlja, te je "zaradio" i novi ugovor s Manchester Unitedom.

Ipak, trener Crvenih đavola Jose Mourinho je zabrinut za Ibrahimovićevo zdravlje, te mu predlaže da malo "uspori" s napornim treninzima koje obavlja u sklopu rehabilitacije.

"Mislim da nam je potreban. Čekat ćemo ga s puno strpljenja. I on mora biti strpljiv", izjavio je portugalski stručnjak, pa nastavio:

"Ne treba da bude toliko emotivan i ne treba pokušavati s ludostima kako bi se što brže oporavio."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Znam da je njegova želja da se što prije oporavi. Zbog toga želim da on bude smiren i da stvari radi korak po korak. Želimo ga u ekipi, ali želimo ga u najboljoj formi", dodao je na kraju Jose Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi