Mourinhov Tottenham od 0:2 do 4:2, Lewandowski s četiri gola u 15 minuta razbio Zvezdu!

Liga prvaka

Mourinhov Tottenham od 0:2 do 4:2, Lewandowski s četiri gola u 15 minuta razbio Zvezdu!

E. Škorić

Dosta golova postignuto je u mečevima 5. kola Lige prvaka u grupi B, a pobjede su ostvarili Bayern i Tottenham.

Bayern je ostao na maksimalnom učinku, a petu pobjedu ostvario je na Marakani protiv Crvene zvezde.

Bavarci su bili veliki favoriti i na kraju su to i pokazali, pa ostvarili novu pobjedu, ali kakvu noć je imao Robert Lewandowski.

Vodeći gol je zabio Goretzka u 14. minuti, a u 53. minuti je Lewandowski s bijele tačke udvostručio prednost njemačkog kluba, a isti igrač je u 60. minuti postigao i treći gol za goste nakon asistencije Tolissa. Četiri minute kasnije Poljak stiže do hat-tricka i rješava sve dileme oko pobjednika, ako su one uopšte i postojale. Izvarednu partiju je Lewa krunisao i četvrtim golom. Dao je sva četiri u razmaku od 15 minuta.

Kada je Lewandowski obavio sav posao, Tolissu je ostalo da zabije i šesti gol u nadoknadi i dodatno oteža Zvezdinim navijačima.

Jose Mourinho je debitovao na stadionu Tottenhama, a njegov novi klub je imao dosta problema s Olympiakosom, barem u prvih 45 minuta.

Grci su vodili s 2:0 nakon 19 minuta, ali na kraju je Tottenham ostvario rezultat kojim je osigurao osminu finala Lige prvaka, pošto je zabio čak četiri gola.

El Arabi i Semedo su donijeli Olympiakosu neočekivano vodstvo od 2:0, a onda su redom Dele Alli, Kane, Aurier, pa opet Kane potopili goste.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern i Tottenham su u osmini finala, a upravo će ova dva kluba odmjeriti snage na Allianz-Areni u zadnjem kolu, dok će Olympiakos ugostiti Zvezdu u borbi za treće mjesto.

Liga prvaka, grupa B:
Zvezda - Bayern 0:6 (Goretzka 14, Lewandowski 53 - penal, 60, 64, 68, Tolisso 90)
Tottenham - Olympiakos 4:2 (Alli 45, Aurier 73, Kane 50, 77/ El Arabi 6, Semedo 19)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pitar1946
E nek je lewa nabio ove djikane Halal mu pita
18 3
Bila je velika slika u publici, to je slika Draze Mihajlovica, kada god bila slika Draze Mihajlovica da bog da uvijek gubili, kako vidim Zvezda je kaznjena rezultatom 0 : 6.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi