Mourinhovi Crveni đavoli se provukli kod West Bromwich Albiona
Crveni đavoli se kockali u predgrađu Birminghama. Imali su šansu da na vrijeme riješe sve dileme oko pobjednika, ali su se na kraju uspjeli odbraniti kod neugodnog rivala. (Foto: EPA)

Teška pobjeda Uniteda

Mourinhovi Crveni đavoli se provukli kod West Bromwich Albiona

Midhat Šljivak

Manchester United savladao je na gostovanju WBA rezultatom 1:2 u susretu 18. kola Premier lige. Iako tim Josea Mourinha nije previše blistao, pitanje pobjednika su uspjeli da riješe u prvom poluvremenu nakon jedina dva udarca na gol.

Poveli su u 27. minuti meča. Rashford je uposlio Romelua Lukakua koji je pogodio za prednost od 0:1.

Osam minuta kasnije Crveni đavoli su povećali prednost. Šutirao je Lingaard, smijer lopti mijenja Hegazy i Foster je nemoćan za prednost Crvenih đavola od 0:2.

Pokušavao je WBA u nastavku da se vrati u igru i to su na kraju i uspjeli. U 77. minuti je Gareth Barry pogodio za 1:2, a domaći su kontrolisali igru i nakon ovog pogotka.

Stvorio je WBA još nekoliko opasnih situacija pred golom Davida de Gee, ali do izjednačenja nisu mogli i pobjeda je otišla u Manchester.

Premiership, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

WBA - Man.Utd 1:2

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti