Mourinhovo pojačanje oktriva: Zašto sam odabrao United umjesto Cityja?
(Foto: EPA) Fred je do sada odigrao devet utakmica za United u svim takmičenjima, te je postigao jedan gol.

Fred o svom transferu iz Shakhtara

Mourinhovo pojačanje oktriva: Zašto sam odabrao United umjesto Cityja?

Brazilski veznjak, Fred, privlačio je pažnju mnogih velikana svojim sjajnim igrama u dresu ukrajinskog Shakhtara, a minulog ljeta je konačno dočakao i veliki transfer.

Fred je stigao u Manchester United, iako je za njegove usluge ozbiljno zainteresovan bio i Manchester City, gradski rival Crvenih đavola.

Sjajni veznjak je sada govorio o svom transferu u Manchester United i otkrio da je u izboru kluba presudila činjenica da je trener Crvenih đavola Jose Mourinho.

"Istina je, dobio sam ponudu od Manchester Cityja, čak sam i razgovarao sa Brazilcima koji igraju na Etihadu... Pokušavali su me nagovoriti da pređem u City, ali na kraju se to nije desilo", izjavio je Fred u razgovoru za FourFourTwo, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Došlo je ljeto i imao sam i drugih ponuda, uključujući i onu Manchester Uniteda. Brzo sam shvatio da je to pravi izbor za mene... Mourinho je vrhunski profesionalac i svaki igrač voli raditi sa takvim pobjednikom. Od njega učim puno stvari, to je sigurno. Zna biti dosta strog, ali to je dio njegovog posla. Također, van terena je jako druželjubiv i duhovit, uvijek se šali sa nama u svlačionici. Jose je bio ključan u mojoj odluci da dođem u Manchester United i zahvalan sam što je bio zainteresovan za mene".

Manchester Unitedu i ne ide najbolje u novoj sezoni, ali bi sinoćnja pobjeda nad Juventusom u Ligi prvaka mogla prestavljati prekretnicu za Crvene đavole. Kada je u pitanju Fred, Brazilac je do sada odigrao devet utakmica za United u svim takmičenjima, te je postigao jedan gol.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi