Moutinho u Sportingu do 2013. godine
Portugalac vrijedi 22,5 miliona eura

Moutinho u Sportingu do 2013. godine

A. Beganović

Portugalski Sporting iz Lisabona i njihova prva "violina" Joao Moutinho dogovorili su nastavak saradnje do 2013. godine.

Prethodni ugovor Moutinha i Sportinga vrijedio je do 2012. godine, a u novi je dodana klauzula po kojoj igrač može napustit klub prije isteka ugovora ukoliko na adresu Sportinga stigne ponuda od 22,5 miliona eura.

Za usluge ovog izvanrednog fudbalera zanimanje su pokazali Chelsea, Arsenal i West Ham, ali prema informacijama koje dolaze iz Portugala najveći favorit za njegovo dovođenje je Everton koji je prošlo ljeto nudio Sportingu 13,3 miliona eura za usluge Moutinha što su iz kluba glatko odbili.

Moutinho je produkt slavne Sportingove omladinske škole, 19 puta je nastupao za mladu reprezentaciju i postigao jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti