Moyes: Drenthe ima šansu da dobije ugovor

Moyes: Drenthe ima šansu da dobije ugovor

David Moyes, menadžer Evertona, istakao je da Royston Drenthe, koji je na posudbi iz Real Madrida, ima šansu da izbori stalni ugovor sa Karamelama.

Meyes je Drentheovu situaciji uporedio sa onom Mikela Artete i Stevena Pienaara, koji su na Goodison Park prvo došli na posudbu, a onda u periodu provedenom u liverpulskom klubu postali heroji.

"Royston se čini OK. Imao je neke trenutke u kojima nam je pomogao, a i neke u kojima nas je zabrinuo. Ali, on je tek došao ovdje", rekao je Moyes.

"U posljednjoj je godini ugovora sa Realom, tako da ne bi morali na kraju plaćati odštetu. Napravili smo isto sa Mikelom i Stevenom. Oni su morali raditi naporno i naviknuti se na engleski stil nogometa, tako da su dobili ugovore. Royston ima istu šansu", dodao je menadžer Evertona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.