Moyes kritikovao igrače: Razočaran sam
Foto: EPA

Nakon nove loše partije Sunderlanda

Moyes kritikovao igrače: Razočaran sam

Nekadašnji trener Evertona i Manchester Uniteda David  Moyes je ove sezone predvodio ekipu Sunderlanda, i na kormilu Crnih mački imao izuzetno neuspješnu sezonu. 

Nakon ispadanja iz elitnog ranga engleskog fudbala, Sunderland će naredne sezone nastupati u Championshipu, a njihov trener David Moyes je optužio određeni dio svojih igrača da se tokom sezone nisu zalagali, te da su koristili manje povrede samo kao izgovor da ne igraju.

Moyes se složio sa izjavom legendarnog Alana Shearera da je ekipa Sunderlanda na meču protiv Swanseaja, u prošlom kolu Premier lige, bila patetična i lijena.

"Shearer je u mnogo stvari u pravu. Bio sam jako razočaran našim izdanjem", rekao je Moyes.

"Vjerovatno veliki broj igrača misli da će u budućnosti nastupati u nekom drugom klubu, ali morate pružati dobre partije na terenu da bi se to desilo."

"Oni možda misle da će otići na neko bolje mjesto, ali ljudi koji ih gledaju možda se neće složiti sa tim", dodao je Moyes, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je teško doći na posao u nedjelju ujutro jer sam bio veoma razočaran igrom protiv Swanseaja".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi