Moyes sretan ishodom u Ateni

Everton se plasirao dalje

Moyes sretan ishodom u Ateni

Edmir Škorić

Na kišom natopljenim Olimijskim stadionom u Ateni, Everton je kao gost sa minimalnih 1:0 savladao AEK. Bilyaletdinov je na ubačaj Joa postigao odlučni pogodak.

Rezultat je, u kombinaciji sa drugim parom grupe I (Bate - Benfica 1:2), značio da se Everton kvalificirao u konck-out fazu Evropske lige. Posebno sretan ovim ishodom je trener engleskog predstavnika, David Moyes.

"Bio sam prezadovoljan, posebno ishodom utakmice. Rani gol nam je pomogao. Mladi igrači su večeras pokazali da su vrhunski i ja sam oduševljen njima. Jako je važno da smo se unaprijed kvalificirali,  budući da se sada ne moramo previše brinuti o posljednjoj utakmici", kazao je Moyes, koji je zabrinut zbog povrede tri svoja igrača.

"Dan Gosling, Distin i Jo su napustili teren zbog ozljda. Mislim da Joeova povreda nije ozbiljna, no zabrinut sam zbog Distina i Dan Goslinga. Kod obojice su natekla koljena i sutra ćemo procijeniti o čemu se to, zapravo, radi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.