Moyes: Vidić je donio pravu odluku

Menadžer podržava Vidićev odlazak

Moyes: Vidić je donio pravu odluku

Menadžer Manchester Uniteda David Moyes izjavio je da je Nemanja Vidić donio pravu odluku danapusti Manchester nakon osam i pol godina provedenih na Old Traffordu. 

"Mislim da ljudi znaju šta imam na umu, šta želim da promijenim vremenom. To ne mogu da uradim preko noći, ali to nije razlog ove odluke koja je donijeta zajedno", rekao je Moyes.

"To je prava odluka i za klub i za igrača. On je osjetio da je pravo vrijeme da nastavi dalje, a i mi ćemo. Igrač kao što je Vida neće izgubiti svoj fokus zbog ovakve odluke, on nije takav tip igrača. On je bio sjajan vođa ovog kluba, fantastično mu je služio, očekujem da će tako biti i do kraja sezone", rekao je Moyes. 

Razočarenje zbog Vidićevog odlaska javno je izrazio nekadašnji član posljednje linije Manchester Uniteda Gary Neville, koji je istakao kako je u tandemu s Vidićem mogao igrati zatvorenih očiju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.