Može i bez Messija: Barcelona bez problema do pobjede protiv Intera
Barca je večeras bila oslabljena jer Lionel Messi nije mogao igrati zbog povrede ruke, ali su igrači katalonskog kluba pokazali da mogu i bez njega, te su lagano došli do tri boda protiv Intera.

Katalonci nastavili niz

Može i bez Messija: Barcelona bez problema do pobjede protiv Intera

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su na Camp Nou pobijedili Inter sa 2:0 u derbiju trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Na prvu ozbiljniju priliku u večerašnjoj utakmici čekali smo 18 minuta, a zaprijetio je domaći tim. Nakon kornera u šansi se našao Lenglet koji je glavom dobro šutirao, no Handanović je uspio zaustaviti njegov udarac. U 25. minuti prijeti i Inter preko Icardija, ali odbrana Barcelone otklanja opasnost.

Barcelona je nakon toga preuzela incijativu na sredini terena, a to im se isplatilo u 32. minuti. Luis Suarez je fenomenalno asistirao za Rafinhu koji je rutinski loptu poslao u mrežu Intera za 1:0 i veliko slavlje navijača katalonskog kluba.

Do kraja prvog dijela domaći su mogli udvostručiti prednost kada je Coutinho izveo slobodnjak, no Inter je imao dosta sreće jer je lopta otišla tik pored stative. Inter je na početku drugog dijela krenuo s presingom i zaprijetio u dva navrata preko Politana, no rezultat se nije mijenjao.

Barcelona je vodstvo mogla udvostručiti u 59. minuti kada je Suarez napravio dar-mar u odbrani Intera, ali i ovaj put istakao se Handanović sa sjajnom intervencijom. Samo dvije minute kasnije Lenglet je imao odličnu šansu, no fenomenalni Handanović ponovo spašava Inter.

Deset minuta prije kraja Inter je ponovo imao dobru šansu. Ovaj put zaprijetio je rezervista Lautaro Martinez, ali je lopta otišla pored gola Ter Stegena. Barcelona je u 83. minuti stavila tačku na ovaj meč.
Sjajnu akciju odigrali su Katalonci, a mrežu Intera na kraju zatresao je Jordi Alba za konačnih 2:0. Barca je prva u grupi sa devet bodova, dok je Inter drugi sa šest. Na dnu su Tottenham i PSV sa pojednim osvojenim bodom.

Liga prvaka, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona - Inter 2:0

Top Komentari

avatar
Zasluzeno nema sta, iako sam se nadao boljem otporu Intera.
17 0
ceSoloInter
zasluzena pobjeda, ali realno nije se inter osramotio, solidno izdanje koje nije dovoljno za vise od pristojnog poraza
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije