Može li bolje od ovoga? Statistika Ronalda u Ligi prvaka je čudo!

Zna se ko je kralj ovog takmičenja

Može li bolje od ovoga? Statistika Ronalda u Ligi prvaka je čudo!

Najbolji portugalski fudbaler svih vremena Cristiano Ronaldo večeras je po ko zna koji put pokazao da je Liga prvaka takmičenje u kojem on vodi glavnu riječ.

Njegov Juvetnus je gostovao kod Ajaxa u prvom susretu četvrtine finala, a rezultat je na kraju bio 1:1.

Jedini pogodak za Staru damu postigao je upravo Ronaldo i to u 45. minuti, a to je bio njegov 125. gol u ovom takmičenju, po čemu je naravno uvjerljivo prvi.

Ipak, još impresivnija je ona statistika koja kaže da je Ronaldo u utakmicama knock-out faze postigao čak 64 pogotka, a drugo i treće mjesto drže Leo Messi i Thomas Muller sa 42, odnosno 21 golom. To znači da je Portugalac pstigao više golova u knock-out fazi od drugoplasiranog i trećeplasiranog na listi skupa.

Treba dodati i to da je Ronaldo u ovoj fazi takmičenja postigao više golova nego neki veliki klubovi kao što su Arsenal (50), PSG (34), Manchester City (30), Tottenham (18)...

Naravno, Portugalac će već za šest dana imati šansu da poboljša ovaj učinak obzirom da njegov tim već tada igra revanš protiv Ajaxa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi