Može li Ibišević nastaviti sjajan niz protiv Kolna?

Vedina stara mušterija

Može li Ibišević nastaviti sjajan niz protiv Kolna?

Fudbaleri Herthe sutra igraju meč 25. kola njemačke Bundeslige u gostima kod Kolna.

Napadač Herthe i reprezentacije BiH Vedad Ibišević posebno se raduje ovom meču, jer je Koln njegova stara mušterija. Ibišević je na posljednjih 11 mečeva postigao samo dva pogotka, ali to bi se sutra moglo promijeniti.

Ibišević sutra igra svoju 50. utakmicu za Herthu u Bundesligi. Na posljednja tri meča protiv Kolna ovaj napadač je postigao čak četiri gola, od pet Hertinih. Čak je i trener berlinske ekipe Pal Dardai poručio da nade polaže u našeg napadača:

"Nadam se da Vedad može napraviti razliku protiv Kolna", rekao je Dardai.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sutrašnji meč bit će veoma bitan za Herthu kada je u pitanju borba za Ligu šampiona. Berlinska ekipa trenutno zaostaje dva boda za Hoffenheimom koji se nalazi na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Koln dva mjesta ispod sa šest bodova manje od sutrašnjeg rivala.

Ni jedni ni drugi se ne mogu pohvaliti zavidnom formom obzirom da Hertha ima samo dvije pobjede na posljednjih pet mečeva, dok Koln nema nijednu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije