Može li Leipzig sustići Bayern? Pritisak se nastavlja ususret derbiju 3. aprila

Može li Leipzig sustići Bayern? Pritisak se nastavlja ususret derbiju 3. aprila

Edmir Škorić

Ukoliko tu i tamo ispratite poneku utakmicu Bundeslige na kladionici, savjetujemo da pročitate pokoju analizu prije nego odlučite svoj novac uplatiti na neke od favorita samo radi privlačne kvote.

U većini scenarija nećete morati istraživati svaki susret na koji se planirate kladiti, jer na stranici možete pronaći sigurne nogometne analize. S druge strane, molimo vas da i sami odradite svoj dio istraživanja.

„Scrollanje“ kroz razne mreže poput Facebooka i dnevnih portala također može koristiti vašim analizama, a sve u svemu i povećati šanse za dobitak.

Da li je prvenstvo riješeno protiv Frankfurta?

Kad sve bude odigrano i napravljeno ove sezone, teško će biti ne zapitati se hoće li RB Leipzig razmišljati o velikoj prilici propuštenoj sredinom ožujka. Nošeni vjetrom u leđa nakon šest uzastopnih pobjeda u Bundesligi, Julian Nagelsmann imao je priliku sunčanog proljetnog popodneva postaviti novi osobni rekord u pogledu uzastopnih pobjeda. Ono što vjerovatno raduje Nagelsmanna je činjenica da se Eintracht Frankfurt, izuzetno kvalitetna momčad ove sezone, borio da odigraju utakmicu na vrhunskom nivou.

Utakmica je završena, rezultatom od 1-1 i samim time Leipzig je i dalje u zaostatku od 4 boda za vodećim Bayernom iz Münchena.

Oglasi

Doduše, Leipzig je obećavajuće započeo s njihovom uobičajenom mješavinom visokog pritiska, brzine i preciznosti. Frankfurt se nije mogao izvući sa svoje polovice, a i Justin Kluivert i Emil Forsberg imali su prilike otvoriti rezultat. Veći dio prvog poluvremena, u kojem je Leipzig zbog ozljede izgubio Dayota Upamecana, bio je dostatan za spavanje.

Pogodak koji je Leipzig primio u 61. minuti, posebno momčadi koja se pohvalila najužom obranom u Bundesligi, u najmanju je ruku bio neugodan. Previše prostora dobilo je i Andre Silva, arhitekt, i Daichi Kamada, strijelac. Šteta je nanesena i Leipzig nakon toga jednostavno nije pokazao dovoljno za preokret. U ovoj golovima škrtoj utakmici, Leipzig je stvorio više prilika od Frankfurta, ali da biste osvojili naslov protiv Bayerna, jednostavno morate ići iznad i izvan svojih mogućnosti.

Najava 26. kola Bundeslige

Leipzig otvara 26. kolo u petak putovanjem u Bielefeld. Utakmica na prvu izgleda kao lagani izlet za Leipzig, ali netom prije nego što se Nagelsmannova momčad suočila s Frankfurtom, Arminia je pobijedila Bayer Leverkusen u Bay Areni. Bielefeld je nedavno promijenio trenera, Uwe Neuhaus umjesto Franka Kramera. Tri utakmice u novom klubu, a Kramer je podigao Bielefeld u obećanu zemlju sigurnosti, izvan zone ispadanja.

Bayern ne može očekivati piknik kad Stuttgart dođe na Allianz Arenu nakon što su gosti pet utakmica bez poraza. U toj utakmici, Flick će sve oči uprti u Lewandowskog, koji je golom protiv Werdera zasjeo na drugu poziciju najboljih strijelaca u Bundesligaškoj povijesti. Stuttgartu pomaže činjenica da u centru napada imaju Silasa Wamangituku kao središnju figuru svojih brzih kontranapada. Bayernova često neizvjesna obrana trebala bi biti spremna jer Matarazzo, primijenjeni matematičar po struci, prepoznaje ispravne kutove napada. U tome je poprilično vješt.

Svaki Autobahn ("autocesta") sada vodi do utakmice koja će biti epska borba između Leipziga i Bayerna u Red Bull Areni 3. travnja. Ali prije toga, Landstrassen (seoske ceste) odvest će nas na neke zanimljive destinacije ovog vikenda.

Nigdje bez B. Dortmund

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig za vikend 8. svibnja još uvijek mora igrati protiv Borussije Dortmund protiv koje je imao više od jednog problema, uključujući i ovu sezonu. Jedan od tih problema je svakako mladi Erling Haaland koji iz dana u dan oduševljava nogometnu javnost svojim igrama. Ove dvije strane se ustvari mogu ponovno sastati pet dana kasnije u finalu DFB Pokala i to bi doista trebalo biti odlučivanje kupa u Berlinu ako sve bude išlo prema planu i formi.

Dakle, naša briga za Leipzig ima više veze sa tajmingom i rasporedom utakmica nego sa kvalitetom momčadi. Povrh svega, silno žele svoj prvi naslov prvaka, a činjenica je da se ponuđena ruta kupa sastoji od igranja samo još dvije utakmice, iako će jedna od njih vjerojatno biti protiv Dortmunda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi