Može li Liverpool nadvisiti Wengerove "Nepobjedive"

Vode na polusezoni

Može li Liverpool nadvisiti Wengerove "Nepobjedive"

Na polovici sezone Premier lige, Liverpool je ukrao štafetnu palicu od favorita Manchester Cityja i lider je sa šest bodova prednosti.

Ali možda važniji podatak od činjenice da su prvoplasirana ekipa jeste broj nula u rubrici porazi. To znači da su na pola puta da sustignu podvig Nepobjedivih iz 2003./04 koji su završili sezonu bez poraza pod Arseneom Wengerom.

Može li Liverpool odgovaoriti tom zadivljujućem postignuću? Kako je Manchester City prošle godine saznao da je jako teško to napraviti, glavni trener Arsenala misli da bi se to moglo dogoditi 2019. godine.

"To mogu učiniti jer trenutno idu impozantnom putanjom", rekao je Unai Emery.

"Igrao sam s Liverpoolom prije tri godine kada je Sevilla bila u finalu Europske lige i gledajući od tada oni bilježe strašan napredak. To je proces koji nam svima može poslužiti kao primjer."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Napredak s Liverpoolom je jasan. Prije tri godine, oni su plasirali su se u Ligu prvaka kroz Premier ligu, a onda su igrali Evropsku ligu i izgubili su od Seville.

"Ovaj napredak je također jedan od primjera koji nama u Arsenalu treba, sada, u našem trenutku. Ali moramo biti vrlo, vrlo zahtjevni sami prema sebi da to učinimo što brže na našem putu. S druge strane svjestan nam je potrebno vrijeme, pa je strpljenje također vrlo važno za nas."

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi