Može li Sergio Ramos do Zlatne lopte?

On smatra da ta ideja nije luda

Može li Sergio Ramos do Zlatne lopte?

Kapiten Real Madrida i jedan od najboljih defanzivaca na svijetu Sergio Ramos smatra da nije nemoguće da on osvoji Zlatnu loptu.

Podsjetimo, ovu nagradu posljednjih godina osvajaju samo dva imena - Leo Messi i Cristiano Ronado. Posljednji prije njih dvojice kome je pošlo za nogom da uzme Zlatnu loptu bio je Brazilac Kaka davne 2007. godine. 

Naravno, kada bude naredna ceremonija dodjele ove nagrade nema sumnje da će borbu ponovo voditi Messi i Ronaldo, ali Ramos smatra da bi neka od narednih sezona mogla pripasti njemu. 

"Zlatna lopta je u posljednje vrijeme borba između Ronalda i Messija. Ali, osvojio ju je i Cannavaro. Mislim kako ideja da ja osvojim Zlatnu loptu nije luda. Ako bi se to dogodilo, bio bi to historijski trenutak", rekao je Ramos. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Ramos je tokom prethodne sezone osvojio Ligu prvaka i špansko prvenstvo sa Realom i bio je jedan od najboljih igrača Kraljevskog kluba. Naravno, on će sigurno zbog toga ući u uži krug za osvajanje ove prestižne nagrade. 

Top Komentari

elve123
MOJ RAMOS
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi