"Možemo do pozitivnog rezultata"

Šef struke bordo momčadi

"Možemo do pozitivnog rezultata"

Adnan Beganović

U okviru 19. kola Premeijer lige Bosne i Hercegovine danas će u Mostaru snage odmjeriti domaći Zrinjski i Sarajevo.

Plemići u ovaj susret ulaze sa imperativom pobjede, a šef stručnog štaba bordo momčadi Mirza Varešanović smatra da Zrinjski ima bolju momčad nego što to tabela pokazuje.

"Smatram da Zrinjski ima mnogo bolju momčad nego što to trenutno tabela pokazuje. Domaćin ima imperativ pobjede, pošto se bori za opstanak, a vjerujem da će utakmica biti kvalitetna jer obje momčadi teže nadigravanju. Gledao sam duel Slavije i Zrinjskog. Naš protivnik je i u toj utakmici pokazao kvalitet. Uspio se vratiti nakon 0:2, no na kraju nije imao sreće", govori šef struke bordo momčadi Mirza Varešanović.

U prošloj sezoni pod Bijelim brijegom Zrinjski i Sarajevo su podijelili bodove. Bordo momčad je vodila do 85. minute kada su Plemići iz nedozvoljene pozicije poravnali rezultat. Varešanović je uvjeren da danas neće biti problema sa suđenjem.

"Nisam tada radio u Sarajevu i nadam se da sa suđenjem danas neće biti problema. Drago mi je što će utakmicu prenositi televizija i nadam se da će gledaoci moći uživati. Očekujem da atmosfera na stadionu bude korektna i uvjeren sam da se naelektrisana politička situacija u našoj zemlji neće odraziti na dešavanja  na terenu. Utakmica preba ostati u sportskim okvirima, a ukoliko budemo imali pravi pristup možemo ostvariti povoljan rezultat. Bitno je da ne izgubimo, a učinit ćemo sve da osvojimo tri boda", zaključio je Varešanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.