"Možemo ponoviti uspjeh iz U-17 selekcije"

Kristijan Jajalo, golman juniorske reprezentacije

"Možemo ponoviti uspjeh iz U-17 selekcije"

Juniroska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 14 sati na kvalifikacionom turniru u Bugarskoj sastaje se sa Rusijom. U narednih pet dana još će se sastati sa domaćinom i Irskom.

Kristijan Jajalo, standardni golman naših mlađih selekcija, ističe da moramo puno bolje odigrati nego u pripremnim utakmicama, ukoliko želimo da prođemo ovu rundu kvalifikacija.

"Nažalost došao sam posljednji dan na pripreme, tako da ne mogu reći kako je bilo u Vogošći, samo vidjelo se da su momci spremni i jedva čekaju početak kvalifikacija. Korz pripremne utakmice bilo je dosta dobro, ali ukoliko želimo proći ovu rundu kvalifikacija moramo biti puno bolji i smatram da to možemo", kaže Jajalo za SportSport.ba.

"Najteže je odigrati prvu utakmicu i otvoriti kvalifikacije, tako da mislim da će nam biti najteže sa Rusijom, iako Bugarska i Irska nisu za podcijeniti. Dosta su dobre selekcije, ali nisu na nivou Rusije. Sa Rusima smo igrali neriješeno kao U-17 selekcija i nadam se da možemo to ponoviti, ako ne i pobijediti", dodao je talentovani golman Dinamo Zagreba.

"Sigurno je da će biti problem odigrati tri utakmice u periodu od pet dana. Ali, ni ostalim neće biti lako. Imamo samo 16 igrača i dva golmana, tako da će nam biti jako teško. Treba računati i na kartone, povrede... treba se toga paziti. Dosta je faktora koji mogu utjecati na ovom kvalifikacionom turniru. Naravno, tu je stručni štab da nas upozori i pripremi za sve", ističe Jajalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.