"Mračna tajna" Nistelrooyja: Zbog Henryja se bojao čak i pratiti rezultate na TV-u

Ferdinand ispričao

"Mračna tajna" Nistelrooyja: Zbog Henryja se bojao čak i pratiti rezultate na TV-u

E. Škorić

Veliko rivalstvo između Manchester Uniteda i Arsenala trajalo je decenijama.

Otočki nogomet svake sezone ponudi nekoliko derbija, no oni između Uniteda i Arsenala su posebna priča, Barem je tako bilo negdje sredinom 2000-ih godina, kada su oba tima bila u vrhu engleskog nogometa i sa pregršt velikih nogometnih majstora. Imaju ih, istina, i danas, no ne u tom broju i nisu toliko moćni.

Rio Ferdinand, stoper kakvog se poželjeti samo može, a koji je bio stub jake odbrane Crvenih vragova, ispričao je zanimljivu anegdotu vezanu za nekadašnjeg saigrača Ruuda van Nistelrooyja.

"Sjajnim igračima trebaju velika rivalstva. Oni se moraju uspoređivati", izjavio je Ferdinand, pa onda pojasnio:

"Ruud van Nistelrooy je nakon utakmice išao u svlačionicu, čak i kada smo igrali za naslov, i rezultate gledao na televiziji, samo da provjeri šta je Henry uradio. Jednom smo pobijedili 3:1 ili 4:1, a on je postigao gol. Međutim, bio je uznemiren gledajući rezultate na TV-u. Pitali smo ga šta se događa, a tada smo saznali da je Henry dao dva gola, jedan više nego on. Bio je vidno razočaran. Mislio sam da je lud... Pobijedili smo, on je dao gol, ali bio je jako razočaran. Bio je opsjednut činjenicom da mora biti bolji od Henryja".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nistelrooy je za United igrao od 2001. do 2006. godine i sa Crvenim vragovima je osvojio Premier ligu, FA kup, Liga kup i Community Shield, a u sezoni 2002/03 bio je najbolji stirjelac i igrač sezone u Premier ligi.

Upravo o toj sezoni je govorio i Ferdinand. Nizozemac ju je završio s 25 pogodaka, dok je Arsenalov Henry postigao 24.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Takvih napadaca danas i nema kao njih dvojica. To.su i bila vremena
10 0
Fino alla Fine
Henry je za njega VANZEMALJAC bio.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi