Mravac i Dialiba strijelci

Prvenstvo Belgije

Mravac i Dialiba strijelci

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački igrači su se večeras razmahali širom Evrope. Tako je u Jupiler ligi Belgije strijelac za Mechelen bio Dialiba, a bodove spasa Westerlu donio je Adnan Mravac.


Bliži se akcija Estonija, odnosno predposljednja utakmica naše reprezentacije u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Dakako, nas može radovati činjenica da je svima krenulo, doduše još čekamo povratak Ibiševića, no proradit će i Vedo.

Tako je Ibričić dao četiri gola za Hajduk u pobjedi nad Lipikom (Kup Hrvatske), Džeko je jednom pogodio mrežu Koelna u njemačkom Kupu, Kenan Hajdarević postigao je dva gola u susretu svog tima i Odensea. Posljednji u nizu su Mravac i Dialiba, igrači koji nastupaju u Belgiji.

Dialibin Mechelen pobijedio je kod Charleorija rezultatom 2:1. Gosti su poveli golom Rossine iz 56. minute, da bi deset minuta poslije nekadašnji napadač FK Željezničara povisio na 2:0. Utješni pogodak domaćem sastavu donio je Theareau u 80. minuti nakon sigurnog realizovanja najstrožije kazne. Ovom pobjedom Mechelen je došao na treću poziciju Juplier lige Belgije, odmah iza Club Bruggea i Sint-Truidena.

Drugu pobjedu večeras odnijeli su gosti i to ponovo tim za koji nastupa naš reprezentativac. Westerlo je pomalo neočekivano slavio kod Genta sa 2:1 i tako se iščupao sa pozicija koje vode u niži rang. No, prvi su poveli igrači Genta kada je Leye u 65. minuti iskoristio jedanaesterac. Deset minuta do kraja Adnan Mravac je za goste izveo najstrožiju kaznu i poravnao na 1:1, a par minuta prije kraja Tomou postavlja konačnih 2:1.

Belgija Juplier liga:
Charleroi - Mechelen 1:2
Club Brugge - Waregem 3:1
Gent - Westerlo 1:2
Germinal - Kortrijk 1:0
Roeselare - Lokeren 1:2
St. Liege - Cercle Brugge 1:1

Poredak:
1. Club Brugge 17
2. St. Truiden 17
3. Mechelen 15
4. Standard Liege 14
5. Gent 14
6. Anderlecht 14 (-1)
7. Germinal 12
8. Charleroi 11
9. Genk 10
10. Kortrijk 9
11. Waregem 9
12. Cercle Brugge 8
13. Lokeren 7
14. Westerlo 7
15. Mouscron 5 (-1)
16. Roselare 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.