Mravac: Igramo dobar fudbal

Westerlo u odličnoj formi

Mravac: Igramo dobar fudbal

Belgijanci privode kraju regularni deo sezone i uskoro slijedi play-off dok su u Kupu poznati polufinalisti. Među njima je i Westerlo u kome odlične partije pruža naš reprezentativni štoper Adnan Mravac (28).

Njegov tim je u poslednja četiri kola ostvario tri pobijede i preko Liersa se domogao polufinala Kupa.

"Igramo dobar fudbal u posljednje vrijeme. Pogotovo smo sretni što smo se preko Liersa domogli polufinala Kupa gdje će nam rival biti Cercle Brugg. S obzirom da drugi par sačinjavaju Standard i Gent jasno je da smo super prošli sa žrijebom", ističe bivši član Mattersburga za SportSport.ba.

Zanimljivo da je Westerlo nakon što je savladao Anderleht sa 2:0, proteklog vikenda nadigrao u gostima baš Cercle Brugge sa 1:0.

"Ovim trijumfom smo pomogli Mechelenu gdje je Boris Pandža jer smo Cercle izbacili iz borbe za prvih šest tako da se će se za dva preostala mjesta u Ligi za prvaka uz Anderleht, Genk, Gent i Club Brugge boriti Lokeren, Mehelen i Standard. Mi smo trenutno deseti i posljednja dva meča za nas nemaju veliku važnost. Igraćemo u drugoj play-off grupi u kojoj svi startujemo od nule i ako budemo prvi onda ćemo protiv četvrtog iz prve grupe ući u razigravanje za Evropsku ligu. Praktično imamo dva moguća puta do Evrope, ali svakako da je to bliže preko Kupa", konstatuje Mravac koji je više nego zadovoljan u Belgiji.

"Ovde sve funkcioniše kako treba. Belgijska liga je jača od austrijske, gdje sam bio prije tako da sam zadovoljan kako uslovima tako i svojim igrama. Uvijek mi je posebna čast igrati za reprezentaciju i naravno da sa nestrpljenjem očekujem duel sa Rumunijom u Zenici", zaključio je razgovor za SportSport.ba pouzdani defanzivac.

Kanal 1 će direktno prenositi finale belgijskog Kupa i nadamo se da će u njemu učestvovati i Westerlo i da će možda naš igrač podići i pobjednički pehar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti