Mravac počinje i protiv Njemačke

Salihović upitan za sutra

Mravac počinje i protiv Njemačke

Nastup Adnana Mravca protiv Švedske je prilično ohrabrio selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, koji je najavio ovog fudbalera u početnom sastavu i proti Njemačke.

Mravac je u porazu bh. tima u Stockholmu odigrao zapaženu rolu, igravši na pozicijama stopera i desnog beka. Ovaj bi fudbaler sutra protiv Njemačke trebao zauzeti mjesto na desnom beku.

"Mravac je protiv Švedske odigrao vrlo kvalitetno, te je pokazao da se radi o dobrom fudbaleru. Visok je i može imati presudan značaj u zaustavljanju visokih napadača Njemačke", rekao je Pape za SportSport.ba.

Tako je u drugi plan pao Džemal Berberović, koji je za sada bez kluba.

I u sredini terena protiv Njemačke trebalo bi biti određenih promjena. Umjesto Senijada Ibričića susret bi mogao na mjestu defanzivnog veznog početi Sanel Jahić, kojem bi društvo u vezi pravili Elvir Rahimić, Miralem Pjanić i Zvjezdan Misimović. U napadu bi od prve minute priliku trebali dobiti Vedad Ibišević i Edin Džeko, s tim da bi napadač Hoffenheima imao više ulogu polušpice.

Za sutrašnji dvoboj još je uvijek upitan nastup Sejada Salihovića.

"Ne znam da li će Salihović početi susret u ovom trenutku. Vidjećemo nakon treninga večeras u kakvom je stanju. Ukoliko ne bude bio 100 % spreman neću rizikovati, jer nam je ovaj susret od velikog značaja", dodao je Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.