Mravac: Sada ide ono najslađe

Westerlo u finalu Kupa Belgije

Mravac: Sada ide ono najslađe

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Mravac sa svojom je ekipom Westerloa izborio finale fudbalskog Kupa Belgije.

Westerlo je sinoć remizirao (3:3) sa Cercle Bruggeom i prošao u finale belgijskog Kupa, gdje ih sada čeka ekipa Standarda.

"Prošli smo dosta prepreka da bi došli ovdje gdje smo. Sada je pred nama ono najslađe, a to je finale", kaže Mravac za SportSport.ba.

"U finalu je sve moguće, ali ja sam veliki optimista. Očekujem da ćemo slaviti u finalu i da ćemo uzeti taj trofej, koji bi nam zaista bio kruna uspješne sezone".

Reprezentativni stoper Bosne i Hercegovine istakao je kako je zadovoljan svojim učinkom u ekipi ove sezone.

"Veoma sam zadovoljan svojom formom u posljednja dva mjeseca. Osjećam se veoma dobro i posebno mi je drago što i u reprezentaciji pružam dobre partije".

Kad smo već kod reprezentacije, UEFA i FIFA su nas suspendovale...

"A šta da ti kažem? Sve što mogu reći u ovom trenutku jeste da sam šokiran, iako se ovakav rasplet i očekivao. Međutim, nadam se da će se do susreta sa Rumunijom to riješiti, odnosno da će nam biti dozovoljeno da igramo. Imamo zaista sjajnu generaciju u reprezentaciji i mislim da smo sposobni da se plasiramo na Evropsko prvenstvo i bila bi katastrofa kada bi nam to bilo onemogućeno", dodao je Mravac na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.