Mravac slavio, Pandža izvukao bod
Adnan Mravac

Samo je Adnan Čustovič imao slab vikend

Mravac slavio, Pandža izvukao bod

M. Maksimović

U prvenstvu Belgije igrane su utakmice 28.kola.Westerlo Adnana Mravca je ugrabio puni plijen na gostovanju kod Cercle Bruggea, dok je Mechelen Pandže i Dialibe iskopao jedan bod u posljednjim trenucima.Kortrijk Tonija Šunjića je bio siguran protiv Charleroia.

Šestoplasirani Mechelen je uspio izvući jedan bod u susretu sa trećeplasiranim Gentom.Gosti su poveli Senegalca Coulibalyja u 77.minuti, a domaća ekipa se uspjela izvući, golom Destormea u 90.minuti. Boris Pandža je odradio cijelu utakmicu, Dialiba je ušao sa klupe u 65.minuti.

Westerlo je uspješno prošao gostovanje na stadionu Jan Breydelstadion u Bruggeu.Čovjek odluke je bio Dekelver u 64.minuti.Adnan Mravac je odradio cijelu utakmicu.Westerlo se nalazi na 10.mjestu, ali još uvijek ima dva boda manje od Cercle Brugguea.

Upravo se između ova dva kluba ubacio Kortrijk koji je sredio Charleroi 3:0.De Beule je bio dvostruki strijelac, jedan je dodao Kums, a sva tri gola su postignuta u prvom  dijelu. Tonji Šunjić je odigrao cijelu utakmicu.

Za razliku od pomenute trojke, poraz nije uspio izbjeći, najiskusniji, Adnan Čustović. U duelu klubova koji se nalaze u donjem dijelu tabele, Sint-Truiden je slavio minimalno golom Dufera. Adnan je odigrao cijelu utakmicu za Germinal Beerschot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.