Mravac u finalu kupa

Westerlo remizirao sa Cercle Bruggeom

Mravac u finalu kupa

Westerlo našeg Adnana Mravca plasirao se u finale belgijskog Cofidis kupa, gdje ih čeka Standard, nakon večerašnjeg remija protiv Cercle Bruggea (3:3) na stadionu Jan Breydel.

Prva utakmica koja se igrala 16. marta završila je bez golova, tako da se Westerlo plasirao u finale zahvaljujući golovima u gostima. Mravac je odigrao svih 90 minuta večerašnjeg susreta.

Renato Neto dovodi Cercle Brugge u vodstvo u 23. minuti, a u sudijskoj nadoknadi Paulo Henrique vraća stvari na početak, te se na odmor odlazi neriješenim rezultatom.

Domaći već na samom početku drugog dijela utakmice ponovo dolaze u prednost. D'Haeneu su bile dovoljne četiri minute igre u nastavku da pogodi za 2:1.

Za tri minute Westerlo dolazi do preokreta. Ngolok prvo poravnava u 57. minuti, a zatim Paulo Henrique tri minute poslije svojim drugim golom dovodi tim našeg internacionalca u prednost.

Deset minuta prije kraja utakmice Foley poravnava na 3:3. Do kraja susreta ništa se nije mijenjalo, tako da je ovaj rezultat bio dovoljan da se Westerlo Adnana Mravca plasira u finale.

Belgijski Confidis kup:

Cercle Brugge - Westerlo 3:3 (Neto 24', D'Haene 49', Foley 80' / Henrique 45', 61', Ngolok 58')

Standard - Gent 4:2 (Van Damme 17', Tchite 31', 74', Carcela-Gonzalez 68' / Coulibaly 19', Mboyo 82')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.