Mravcu 90 minuta u porazu Westerloa

Fudbalsko prvenstvo Belgije

Mravcu 90 minuta u porazu Westerloa

Adnan Beganović

Večeras su odigrana dva posljednja susreta 6. kola belgijskog fudbalskog prvenstva. U derbiju kola Club Brugge i Gent su remizirali (2:2), dok je Lokeren svladao Westerlo našeg Adnana Mravca (3:1).

Westerlo je mnogo bolje otvorio susret i u 32. minuti preko Chaveza je došao u vodstvo. S minimalnom prednošću momčadi našeg reprezentativca otišlo se na odmor, a onda je u drugom dijelu Lokeren došao do preokreta.

Već u 2. minuti nastavka taravel stvari vraća na početak, a 16 minuta prije kraja Leko dovodi Lokeren u vodstvo, da bi isti igrač minut prije kraja realizirao jedanaesterac za konačnih 3:1.

Mravac je na terenu proveo 90 minuta, a u 50. je dobio žuti karton.

Genk je na gostovanju kod Bruggea došao u vodstvo u 10. minuti, a strijelac je bio Vosse. Do 61. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Vargas domaćim donosi izjednačenje, da bi 12 minuta prije kraja Van der Heyden donio prednost Bruggeu. Međutim, samo 3 minuta kasnije Tozser pogađa za konačnih 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.