Mravi osvojili hrvatski kup

U finalu bolji od Zadra

Mravi osvojili hrvatski kup

O. Lekić

Košarkaši Zagreb Croatia osiguranja obranili su naslov pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. "Mravi" su u finalu u Košarkaškom centru Dražen Petrović pobijedili Zadar 91:85 (21:23, 19:24, 23:21, 28:17).

Zagrebu je ovo treći naslov pobjednika hrvatskog kupa nakon što su bili najbolji prošle i 2008. godine.

Momčad iz Trnskog je stigla do pobjede premda je veći dio utakmice bila u rezultatskom zaostatku. Zadar je imao i po devet koševa viška, no nije uspio zadržati prednost.

U neizvjesnoj završnici presudila je zadarska loša realizacija slobodnih bacanja. Zadrani su u posljednjoj minuti promašili četiri uzastopna slobodna bacanja, te dva pokušaja za tricu.

Najbolji igrač u Zagrebovim redovima bio je Mario Kasun s 27 koševa i 9 skokova. Damir Mulaomerović je dodao 14 koševa i tri asistencije, a Krunoslav Simon 12 koševa, 4 skoka i 5 asistencija. Kod Zadra najbolji su bili Brandon Brown s 22 koša, te Ivo Ivanov,
Miro Bilan i Marko Car sa po 13 koševa.

Kasun je proglašen za najboljeg igrača i strijelca završnog turnira hrvatskog kupa.

Nakon što su u polufinalu priredili senzaciju pobijedivši Cedevitu sa svega pet igrača, Zadar je u finalu nastupio u kompletnom sastavu.

Čelnici kluba postigli su dogovor o isplati duga Vladimiru Boisi, pa je ukinuta suspenzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.