Mrkonja: Nisam nezadovoljan, tek smo se počeli uigravati

Selektor nije nezadovoljan

Mrkonja: Nisam nezadovoljan, tek smo se počeli uigravati

O. Lekić

Muška kadetska rukometna reprezentacija pretrpjela je tri poraza na Međunarodnom rukometnom turniru u Bugojnu, no i pored toga naš selektor Jasmin Mrkonja nije nezadovoljan.

U razgovoru za agenciju FENA Mrkonja je naglasio da nije nazdovoljan igrom svog tima, s obzirom na to da je kadetska reprezentacija BiH relativno nov tim.

"Ne mogu reći da sam nezadovoljan s obzirom na to da se ovaj tim tek počeo uigravati. Igračima u ovoj fazi razvoja treba mnogo jakih utakmica što nama nedostaje, ali počeli smo ugovarati nastupe na jakim turnirima. Protiv Slovenije smo podlegli pritisku i neiskustvu, međutim već protiv Srbije smo pokazali puno bolju igru. Imali smo 'zicer' za pobjedu protiv Crne Gore koji smo promašili", kazao je Mrkonja.

Dodao je da turnir u Bugojnu poslužio i kao generalna provjera za njegove igrače koji su pokazali da li im je mjesto u reprezentaciji ili ne. Selektor BiH se nada da će njegov tim sutra pobjedom zaključiti bugojanski turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.