Selektor kadetske reprezentacije BiH

Mrkonja: S Francuzima ćemo igrati za prolaz

Adnan Beganović

Selektor kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Jasmin Mrkonja govorio je danas o predstojećim akcijama naših mladih rukometaša.

Mrkonja je prikazao plan priprema pred kvalifikacijske duele u Danskoj, a naši mladi rukometaši će imati i nekoliko pripremnih utakmica u Grčkoj i Austriji.

"Mislim da smo imali dobre aktivnosti oko kadetske reprezentacije. Mi smo se u martu prvi puta okupili na turniru u Bugojnu i tu smo počeli da stvaramo ovu selekciju. Imali smo kasnije još okupljana, a odigrali smo i nekoliko utakmica. Imali smo zaista solidan kontinuitet rada. Uspjeli smo to da svakom ukažemo šansu, pa smo vremenom sužavali broj kandidata. Ostalo je 28 igrača, na koje ćemo moći računati u kvalifikacijama, dok ćemo u Grčku putovati sa 17 igrača".

"Prije okupljanja u Bugojnu, dobijali smo preporuke igrača od klubova. Stalno su dolazila nova imena, koji su svojim igrama zaslužili poziv. Što se tiče kvalifikacija u Danskoj, mi ćemo imati tri prijateljske utakmice sa selekcijom Grčke. Nakon toga 3. januara se okupljamo u Sarajevu, nakon čega putujemo u Austriju, gdje ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice sa ovom selekcijom. Nakon toga idemo u Dansku, gdje ćemo igrati s Bugarskom, Francuskom i Danskom. Ono što je dobro je ovaj žrijeb, jer igramo prvu s Bugarskom, gdje bi u slučaju pobjede s Francuskom vjerovatno odlučivali o plasmanu dalje. Poznato je da na EP idu dvije ekipe iz grupe", dodao je Mrkonja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.