Bivši selektor našeg nacionalnog tima Jasmin Mrkonja

Mrkonja: Večeras pokazati zube uz borbenost i jedinstvo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati svoj četvrti susret na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Izabranici Dragana Markovića večeras će igrati protiv Tunisa, a za plasman u drugi krug takmičenja potrebna nam je pobjeda protiv ekipe koju predvodi Sead Hasanefendić. Pred duel sa Tunisom razgovarali smo sa bivšim selektorom naše reprezentacije, Jasminom Mrkonjom. 

"Mislim da svi dijele mišljenje da ostaje jedan žal što se nije nešto više učinilo na utakmicama sa Austrijom i Makedonijom. Pa i sa Iranom je bilo jako loše prvo poluvrijeme, a onda smo se popravili i pokazali kako treba da igramo. Ono je zaista bio jedan lijep primjer brze igre, brze transformacije u kontranapad, kako bi je i trebalo da se igra sa Makedoncima i Austrijancima. Imamo dosta problema sa pozicionim napadom, jer je povreda ostavila trag na Prcu. Karačić se mnogo trudi, međutim nije to onaj Karačić kojeg smo navikli da gledamo. Na to se nadovezala jedna apatija kod naših krila i kada sve saberemo i oduzmemo, vidimo da fali doprinos kod mnogo igrača," kaže Mrkonja i dodaje: 

"Recept za pobjedu protiv Tunisa je teško napraviti, obzirom na ova dva poraza i situaciju sa povredama i umorom. Pojavljuje se i nervoza kod igrača, ali mislim da će Marković dobro motivisati momke. Treba zaboraviti ono što je bilo. Igra se 60 minuta i nema kalkulacija ako želimo u drugi krug. Borbenost, jedinstvo, zaboraviti i povrede i umor. Moramo pokazati zube. Očekujemo da će protivnik igrati na rubu incidenta. Čuvati se provokacija i svaki nam je gol potreban. Ne smijemo sebi dozvoliti luksuz da mnogo gubimo lopte," kaže Mrkonja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.