Muamba se uspješno oporavlja

Muamba se uspješno oporavlja

Nogometaš  engleskog Boltona Fabrice Muamba uspješno se oporavlja nakon srčanog udara, počeo je da jede samostalno, gleda televiziju, a nakratko je i ustao iz kreveta.

U zajedničkom saopštenju Boltona i londonske bolnice "Chest" u kojoj se Muamba oporavlja dodaje se da je on i dalje na intenzivnoj njezi, da je njegovo stanje ozbiljno, ali i stabilno. 

 

Menadžer Boltona Owen Coyle otkrio je novinarima i da je Muamba gledao prenos utakmice protiv Blakcburna, koju je njegov tim dobio sa 2:1. 

 

"Fabrice nas je gledao do 2:0 i poslije je zaspao. Ne znam da li on sada misli da je to konačan rezultat, ali najvažnije je da se on oporavlja", rekao je Coyle. 

 

On je najavio da će delegacija Boltona, u kojoj će biti i nekoliko saigrača posjetiti Muambu sutra tokom dana, uoči ponovoljenog meča sa Tottenhamom u FA kupu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Prva četvrtfinalna utakmica  FA kupa između Tottenhama i Boltona prekinuta je prije deset dana u finišu prvog poluvremena, pri rezultatu 1:1, nakon što je Muamba doživio srčani udar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.