Muamba u stabilnom stanju!

Fudbaler Boltona u kritičnom stanju

Muamba u stabilnom stanju! · Uskoro opširnije

Fudbaler Boltona Fabrice Muamba nalazi se u kritičnom stanju, nakon što se srušio u susretu FA kupa protiv Tottenhama.

21:19 - Sky sport javlja da je Muamba "stabilno" u bolnici u sjevernom Londonu!


21:17 - "Nije važno za koga navijate. Nije važno da li volite fudbal. Nije važno koje ste vjere. Molite se za Muambu", poručio je igrač Tottenhama Kyle Walker.


20:55 - Fudbaler Tottenhama Jeremain Defoe je plakao kao malo dijete, dok su Fabrice Muambu iznosili sa travnjaka White Hart Lanea. Još uvijek nikakvih vijesti iz bolnice. 


20:51 - "Molim se za Fabricea Muambu. Tužno je veoma ovo vidjeti, sve stavi pod drugačije svijetlo. Nadam se da će sve biti ok", poručio je putem Twittera reprezentativac BiH Asmir Begović.


20:39 - "Još sam uvijek u šoku. Ne mogu da vjerujem da se ovo dešava. Molim se za tebe Patrice!", poručio je Wayne Rooney, dok je Chelsea izdao saopštenje u kojem izražava svoju podršku mladom fudbaleru. Za sada još uvijek nema ama baš nikakvih vijesti iz bolnice.


20:27 - "Misli svih navijača i ljudi u klubu, igrača i svih ostalih su u ovom trenutku sa Fabrice Muambom i njegovom porodicom", navodi se u saopštenju Manchester Citya.


20:23 - Muamba je rođen 6. april 1988. godine u Kinshasa, Demokrtaska Republika Kongo. Prošao je fudbalsku akademiju Arsenala i odigrao je 33 utakmice za U-21 reprezentaciju Engleske. 


20:10 - Muamba na putu do bolnice nije disao, a za sada se ne zna da li su ga doktori uspjeli oživjeti. Oko 19:45 sati po bh. vremenu primljen je u bolnicu.


20:06 - Zajedno sa Muambom u bolnicu su sa terena otišli menadžer Boltona Owen Coyle i veteran te ekipe Kevin Davies, koji nisu željeli ostaviti mladog fudbalera samog.


20:01 - Morbidna tišina na Whitne Hart Laneu u situaciji koja podsjeća na onu kada je 2003. godine na Kupu konfederacija na terenu preminuo Kamerunac Marc Vivien Foe. Nadajmo se da ista sudbina neće zadesiti mladog, 23 godišnjeg Muambu.


19:56 - Bolton je izdao saopštenje za javnost: Bolton potvrđuje da je Fabrice Muamba u kritičnom stanju iznijet sa travnjaka White Hart Lanea u susretu FA Kupa sa Tottenhamom. Nemamo više informacija u ovom trenutku. Naše misli su sa Fabriceom", navodi se u saopštenju.


19:51 - Potvrđeno je da su Muambu doktori pokušali oživjeti, nakon što mu je prestalo kucati srce, a za sada nema potvrde da li su u tome uspjeli. Bolton sprema saopštenje za javnost.


19:45 - Fudbaleri Boltona i Tottenhama napustili su teren. Gareth Bale i sudija Howard Webb sa suzama u očima. Kompletan stadion je praktično zanijemio. Još se čekaju vijesti iz bolnice.

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

19:43 - Već na terenu je prestalo da mu kuca srce, nakon čega ga je medicinska ekipa pokušala oživiti CPR tehnikom, a isto čine i medicinari na putu do bolnice. U ovim trenucima je smješten u bolnicu, ali se ne zna da li je uopšte živ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.