Muhammed Saračević debitovao u francuskoj Ligue 1

Austrijski napadač

Muhammed Saračević debitovao u francuskoj Ligue 1

Eldar Ganibegović

Sinoć je u prvom kolu francuske Ligue 1 Clermont ugostio PSG i nije se dobro proveo, bilo je 0:5.

Pogotke za prvaka Francuske postizali su Neymar, Hakimi, Marquinhos u prvom, te Lionel Messi dva u drugom poluvremenu.

Ono što je zanimljivo jeste da je u elitnom rangu francuskog fudbala debitovao Muhammed Cham Saračević koji je za Clermont odigrao 71 minutu. 

Ovaj napadač bh. korijena do sada ima upisanih sedam nastupa za omladinske selekcije Austrije, a rođen je u Linzu 2000. godine.

Saračević je karijeru započeo u SC Crvena zvezda Penzing. U oktobru 2008. napustio je Austriju. Do 2016. potom je igrao u Njemačkoj u omladinskom pogonu Hannovera 96.

Za sezonu 2016/17. preselio se u B-juniore Wolfsburga, gdje je u toj sezoni upisao 22 nastupa u B-Junioren-Bundesligi.

Oglasi

U augustu 2017. prvi je put zaigrao protiv Herthe BSC za U-19 momčad A-Juniorske Bundeslige. U sezoni 2017/18. odigrao je 15 utakmica u kojima je postigao tri gola.

U sezoni 2018/19. upisao je 22 nastupa i postao prvak Gruppe Nord/Nordost s Wolfsburgom. Stoga je s Wolfsburgom nastupio u finalu kojega su izgubili od Stuttgarta.

Za sezonu 2019/20., Saračević je promovisan u drugu momčad Wolfsburga, VfL Wolfsburg II . Za njih je debitovao u Regionalligi u srpnju 2019. kada je ušao kao zamjena umjesto Juliana Justvana u 80. minuti drugog dana utakmice te sezone protiv BSV Schwarz-Weiß Rehden.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon tri nastupa za Wolfsburg II, vratio se u Austriju u septembru 2019. i preselio u bundesligaški klub FC Admira Wacker Mödling.

Za Admiru je upisao ukupno 18 bundesligaških nastupa. Dana 6. oktobra 2020. preselio se u Francusku u drugoligaški klub Clermont Foot , koji ga je, međutim, izravno posudio danskom prvoligaškom klubu Vendsyssel FF, a prošlu sezonu bio je u Austriji Lustenau na jednosezonskoj posudbi.

Top Komentari

f0restinho
A Sabanovica ne spominjete sram vas bilo !
7 2
Adnanos
Saracevic pocrno u Francuskoj. Velike vrucine ovog ljeta
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi