Muharemović: Imamo na čemu graditi optimizam

Iz Antalyje za SportSport.ba

Muharemović: Imamo na čemu graditi optimizam

Fudbaleri Olimpica odigrali su tri prijateljske utakmice na pripremama u Antalyji gdje su ostvarili dva trijumfa uz jedan poraz.

Izabranici Faika Kolara krenuli su pobjedom nad južnokorejskim Gyeongnamom rezultatom 3:2, potom su poraženi od Sageate Navodari s uvjerljivih 4:0, da bi gorak okus poraza isprali današnjom pobjedom nad prvakom Južne Koreje Seongnamom.

“Zadovoljni smo dosadašnjim dijelom priprema. Atmosfera je dobra, a pripremne utakmice su pokazale da imamo na čemu graditi optimizam pred start proljetnog dijela prvenstva,” kaže kapiten Vukova Veldin Muharemović.

“Malo smo podbacili na meču protiv Sageate, mada sigurno ništa ne bi bilo tako da smo bili malo svježiji i odmorniji. Već danas smo pobjedom nad prvakom Južne Koreje dokazali da je to bio samo loš dan,” dodao je Muharemović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Muharemović je posebno zadovoljan atmosferom koja vlada na pripremama u Antalyji. Novajlije su se odlično uklopile u novi tim.

“Atmosfera je odlična, sve funkcioniše u najboljem mogućem redu. Što se novajlija tiče mogu da kažem da su se svi odlično uklopili i da dobro rade na treninzima,” zaključio je Muharemović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.