Muharemović: Lokeren će ostati u ligi

Nekadašnji igrač Sarajeva za SportSport.ba

Muharemović: Lokeren će ostati u ligi

Adnan Beganović

Nekadašnji igrač Sarajeva i bivši reprezentativac BiH, Veldin Muharemović, sa svojim Lokerenom proživljava teške dane. Muharemović grije klupu,  a ambicije kluba prije početka sezone bile su izlazak u Evropu, no sada je realnost je borba za opstanak.

SS.ba: Veldine, iako se očekivalo da ove sezone "eksplodiraš",  ipak se nisi uspio izboriti za mjesto u ekipi. Koji je razlog zbog čega si više na klupi nego na terenu?

Muharemović:
Ne znam ni sam šta da vam kažem. Očekivao sam veću minutažu, no kako je bilo sa klubom tako i sa mnom ,znači promjenjljivo. Očekivao sam da ću više igrati, ali izuzev nekoliko utakmica u kojima sam startao, većinom sam priliku dobijao sa klupe za rezerve. Mislim da je jedan od razloga što nisam pokazao sve što znam i taj što me treneri često koriste na različitim pozicijama, od beka do ofanzivnog veznog, i to mi iskreno mnogo smeta.

SS.ba:
Lokeren je u ovo sezonu ušao sa ambicijama da izbori izlazak na evropsku scenu, no realnost je borba za opstanak u društvu najboljih. Da li ćete uspjeti sačuvati prvoligaški status?

Muharemović:
Početkom ove sezone sanjali smo Evropu i to s razlogom. Igrački kadar u odnosu na prošlu je mnogo jači, ali nekako nam je sve loše krenulo. Nedavno nam je smjenjen i trener i ono što nam sada preostaje je pokušati sačuvati goli prvoligaški status. Ukoliko se desi da na kraju regularnog dijela sezone završimo na posljednjem mjestu, sljedi nam razigravanje sa drugoligaškim ekipama. Biće teško, no ja sam optimista i smatram da možemo ostati u društvu najboljih.

SS.ba:
U belgijskim medijima pomalo stidljivo spominjao se tvoj povratak u Sarajevu. Da li su to bile samo špekulacije ili si ipak bio blizu povratka na Koševo?

Muharemović:
Tačno je da su neki dnevni listovi spominjali moj povratak u Sarajevo, ali to su samo bile špekulacije jer moj ugovor sa Lokerenom važi do ljeta. O produženju saradnje nismo još razgovarali, a da li ćemo saznat ću veoma brzo. Trenutno mi je najvažnije da se pokušam izboriti za mjesto u timu te da sa Lokerenom osiguram opstanak u društvu najboljih.

SS.ba:
Od početka ove sezone u Lokerenu ti se priključio i nekadašnji igrač Iskre i Zrinjskog Sulejman Smajić. Kakav je Smajićev status u ekipi?

Muharemović:
Smajić je došao početkom ove sezone sa epitetom pojačanja i vjerujte mi da je to na terenu i potvrdio. Pored mene i Smajića u timu igra još nekoliko igrača sa naših prostora tako da je i njemu period adaptacije bio mnogo lakši. Ja i Smajić poznajemo se od prije i mogu vam reći da je i u ovoj, po nas lošoj sezoni, pokazao da se radi o kvalitetnom igraču.

SS.ba:
Nastupao si dugo vremena za mladu reprezentaciju, a upisao si i nekoliko nastupa za A tim. Misliš li da sa Safetom Sušićem možemo na Evropsko prvenstvo i da li se nadaš,  da bi i ti mogao ponovo obući dres našeg nacionalnog tima.

Muharemović: U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo napravili smo veliki rezultat. Malo nam je sreće nedostajalo da se plasiramo na samu završnicu SP, no vjerujte mi da je bilo lijepo biti Bosanac i Hercegovac ovdje u Belgiji nakon što su naši reprezentativci očitali lekciju Belgijancima. Mislim da ćemo sa Sušićem imati malo više sreće te da ćemo i mi napokon ugledati jedno veliko takmičenje. Što se tiče mog ponovnog eventualnog nastupa za BiH mogu vam reći da mi je to veliki san, no sada je nerealno pričati o tome jer nisam standardan u svom timu, ali ja ću učiniti sve u budućnosti da skrenem pažnju na sebe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti