"Možemo iznenaditi na Grbavici"

Muharemović: Najgora je ta tradicija na strani Želje

Edmir Škorić

Olimpic nije u povoljnoj situaciji pred sutrašnju, uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH. Otežao im je Samir Bekrić, koji je u samoj završnici prve utakmice zabio za 1:0 pobjedu Željezničara.

Tako će Olimpic na Grbavici sutra tražiti čudo i eventualno iznenađenje. U redovima premijerligaša s Otoke tvrde da nemaju šta izgubiti, pa će pokušati hrabrom igrom iznenaditi aktuelnog osvajača najmasovnijeg natjecanja u BiH.

 

Posjetili smo trening Vukova na Ilidži i porazgovarali s Veldinom Muharemovićem. 

 

"Najgora je ta tradicija na strani Želje, koji tri godine nije poražen u Kupu. Imaju dobru ekipu, ali mene raduje to što smo slavili u zadnje tri utakmice. Dobili smo dosta na samopouzdanju. Vjerujem u ovu ekipu, da može odigrati dobru u utakmicu, pa čak i iznenaditi", kazao je Muharemović za SportSport.ba, uz dodatak:

 

"Početak utakmice će dosta odlučivati. Ako bi pao neki rani gol s naše strane, utakmica bi otišla u nekom drugom smjeru. Mi nemamo šta izgubiti, imamo taj zaostatak jednog gola i u podređenom smo položaju, pa moramo napasti. Bila bi velika stvar kada bi dobili jedan razlike (1:0) i kada bi došli do penala. Imaat ćemo sigurno neke prilike, ali da li ćemo ih iskoristii... Nadam se da ćemo bar u ovoj utakmici imati malo više sreće."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Ostatak razgovora pogledajte, odnosno poslušajte u našem video prilogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.