Muharemović: Volio bih ostati na Koševu

Defanzivac bordo tima obavio pregovore sa Hadžialagićem

Muharemović: Volio bih ostati na Koševu

Poznato je već da je novi sportski direktor Sarajeva, Edim Hadžialagić obavio razgovore sa nekim igračima oko produživanja ugovora, no još uvijek nije poznat njihov status. Jedan od njih je i Veldin Muharemović.

Muharemoviću je istekao ugovor sa Sarajevom, ali unatoč drugim premijerligaških i inostranim ponudama, defanzivac bordo tima i dalje želi ostati na Koševu.

"Želja trenera je da uglavnom ekipa ostane ista izuzev Džakmića i Hamzagića. Obavio sam razgovore sa sportskim direktorom. Rekao sam šta želim, nisam imao nikave sprecijalne želje. Tražio sam ono što Sarajevo u ovom trenutku može ispuniti. Sada sam na čekanju i očekujem odgovor uprave u narednim danima", rekao je Muharemović za SportSport.ba, dadavši:

"Imao sam ponuda i drugih premijerligaških klubova, ali zna se kakav je moj stav kada je u pitanju Premijer liga, Sarajevo uvijek ima prednost. Također, imam i nekih inostranih ponuda, ali nisam baš zadovoljan njima. Nisu to neke ponuda zbog kojih bi imao razlog napustiti Sarajevo".

Emir Obuća je također jedan od igrača koji je obavio pregovore sa Hadžialagićem, ali ni njegov status nije još uvijek poznat, iako trenira sa bordo timom. 26-godišnji defanzivac kaže kako bi on bio veliko pojačanje za Sarajevo.

"Svaka ekipa u Premijer ligi bi poželjela da ima igrača poput Obuće. Iskusan je, igrao je dosta ovdje i njemu neće trebati nikakvo prilagođavanje. U svakom pogledu, on bi bio veliko pojačanje za Sarajevo", kaže bivši član belgijskog Lokerena.

"Prvo bih sačekao da vidimo sa kakvim će kadrom Sarajevo ući u nastavka sezone, pa bih onda mogao dati neki sud koliko Sarajevo može u nastavku sezone. Sa ovim timom, ako ćemo biti realni bit će velika borba za izlazak u Evropu. Ukoliko budemo imali sreće, mogli bi ostvariti naš cilj", dodao je Muharemović za kraj razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti