Muharemović: Zaslužili smo trijumf, ali ne u Vitezu

Kapiten Olimpica nakon pobjede

Muharemović: Zaslužili smo trijumf, ali ne u Vitezu

Olimpic je u okviru 7. kola Premijer lige BiH slavio u Vitezu sa 2:1 i pokazao da polako izlazi iz rezultatske krize. 

Vukovi su u ovom susretu bili pod imperativom pobjede. Svaki drugi rezultat osim pobjede označavao bi neuspjeh, ali izabranici Mirze Varešanovića su uz maksimalno zalaganje uspjeli upisati novu pobjedu.

Sretan i zadovoljan nakon trijumfa bio je i kapiten Veldin Muharemović, koji smatra da bi u današnjoj utakmici neriješen rezultat bio najrealniji. 

"Najavljivao sam i ranije da očekujem tešku utakmicu. Mi smo slabo ušli u prvenstvo i normalno je da smo pod imperativom, ali na sreću uspjeli smo slaviti. Što se tiče same utakmice, bili smo dosta bolji u prvom poluvremenu, dok smo se u drugom bazirali na taj blok. Vitez je bio agilniji u nastavku, napravio je mnogo šansi i sada mogu reći da smo zaslužili trijumf, ali u nekoj drugoj utakmici", kaže Muharemović i dodaje: 

"Možda bi neriješen rezultat bio najrealniji. Ovo je nagrada dobrog rada i sada se moramo okrenuti narednim utakmicama. Svaki bod je bitan do kraja."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Muharemović je na kraju čestitao svojim saigračima na zalaganju protiv Viteza. 

"Ovom prilikom čestitam saigračima, teško je zaista igrati bilo igrati pod imperativom. Sada se možemo drugačije postaviti. Nismo izgubili u posljednje tri utakmice i vjerujem da dižemo svoju formu", zaključio je Muharemović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.