Olimpic u finišu do pobjede u Vitezu

Vitez nije izdržao

Olimpic u finišu do pobjede u Vitezu

Edmir Škorić

Olimpic je u Vitezu slavio s 2:1 i to golom Pandže u posljednjim sekundama utakmice sedmog kola Premijer lige.

Vitežani su tražili nove bodove spasa, a Olimpic izlazak iz krize. U prvom poluvremenu domaći su bii loši, igrali su u grču, pa je Olimpic stigao do vodstva.

U 42. minuti Veldin Muharemović je pogodio za vodstvo gostiju iz Sarajeva. U nastavku se Vitez oslobodio, pa ja uspio i da ijednači.

Pilipović je u 67. minuti propustio veliku šansu za domaće, ali se iskupio u 75. minuti, kada je pogodio za 1:1. U završnici utakmice je Pandža donio pobjedu Olimpicu nakon jedne kontre.

Vitez je u donjem dijelu tabele, ima i dalje četiri boda, dok je Olimpic na cifri od devet bodova. U narednom kolu Vitez će gostovati Drini, dok će Olimpic ugostiti Željezničar.

Vitez - Olimpic 1:2 (Pilipović 55/ Muharemović 42,  Pandža 90)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Žiković, Jevtić, Muminović, Pezo, Šantić, Livančić, Pilipović, Barišić, Sadiković, Kapitan, Đurić.

Olimpic: Fejzić, Imamović, Merajić, Muharemović, Pandža, Smajić, Stanić, Karić, Regoje, Figueiredo Pereira, Raščić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.