Mujagić opet zabija: Svaki trud se kad-tad isplati
Foto: SportSport.ba

Junak u pobjedi Mladosti

Mujagić opet zabija: Svaki trud se kad-tad isplati

Nogometaši Mladosti došli su do šeste pobjede u novoj sezoni BHT Premijer ligi BiH.  U okviru 14. kola 'crveni' su domaćem terenu pobijedili banjalučki Borac sa 2:1, a ključna figura bio je Abid Mujagić koji je postigao dva gola. 

Mujagić je posljednjih mjeseci ponajbolji igrač Mladosti. Zahvalni ofanzivac je u Kakanj stigao ljetos na mala vrata, a u međuvremenu postao je važna karika u svim vizijama Edisa Mulalića i lokomotiva koja vuče Kakanjce prema gornjem dijelu tabele. 

"Odigrali smo jednu kompletnu utakmicu. Kreirali smo šanse, bili opasniji i na kraju, sve u svemu, zasluženo smo pobijedili. Danas je presudilo to što smo igrali kao pravi tim, svi su dali sve od sebe i to nam se isplatilo. Na ovome nećemo stati, možemo biti još bolji", prokomentarisao je Mujagić susret za SportSport.ba. 

U dosad sedam odigranih utakmica u kojima je bio starter Mujagić je postigao pet pogodaka. 

"Da, ide mi dobro u posljednje vrijeme, otvorilo se. Ne mogu se požaliti. Kada naporno radite i trudite se, kad-tad će doći nagrada. Na meni je da nastavim ovako, osjećam da mogu dati još više, ali prije svega cilj mi je da pomognem svom klubu."

Ciljevi Mladosti u ovoj sezoni su jasni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi želimo sezoni završiti među najboljih šest klubova i igrati tu Ligu za prvaka. Ako budemo ovako igrali i davali svoj maksimum, u to uopšte ne sumnjam", riječi su Mujagića koji je prije Mladosti nosio dres Intera iz Zaprešića. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi