Mujagić opravdao dolazak: Mijenjao bih gol za pobjedu
Foto: Redžep Kadrić

Pokazao se kao pojačanje

Mujagić opravdao dolazak: Mijenjao bih gol za pobjedu

Mladost iz Doboja kod Kaknja u Abidu Mujagiću dobila je veliko pojačanje. Nakon golova protiv Radnika i Čelika, Mujagić je u proteklom kolu zabio i Vitezu, ovaj put preciznim šutem sa 20 metara i tako pokazao još dio arsenala kojim raspolaže. 

U prvih pet kola Mujagić nije pretjerao dobijao šansu, međutim to ga nije pokolebalo. Radio je i strpljivo čekao svoju šansu koju je kasnije i dobio. Mulalićevo povjerenje se reflektiralo na Mujagićevu igru - samopouzdanje je sve više raslo, a uloga ovog 24-godišnjeg ofanzivca u rezultatima bivala je sve veća. 

"Svaki gol i dobra partija svakom igraču mnogo znači. Samopouzdanje je veće, kao i motiv za dalji rad. U prošlom kolu sam zabio Vitezu, ali ostaje žal što u tom meču nismo uspjeli sačuvati prednost i doći do tri boda. Ovako već gol gubi na vrijednosti i, da mogu, rado bih ga zamijenio za tri boda", govori Mujagić za SportSport.ba. 

Mujagić je ove sezone nastupio u ukupno osam ligaških utakmica. U onih pet u kojima je bio starter postigao je tri pogotka i upisao dvije asistencije, što je svakako sjajan učinak za igrača koji nije klasični napadač. 

"Svojim igrama u dosadašnjem dijelu sezone mogu da budem zadovoljan, ali moja je možda mana što sam previše samokritičan. Uvijek želim bolje i smatram da to mogu. Na svakoj utakmici ću kao i do sada davati svoj maksimum i uvjeren sam da sa takvim radom rezultat neće izostati", govori Mujagić, te se osvrće na svoj dolazak u tim iz Kaknja:

"Kada sam završio sa Interom iz Zaprešića postojale su još neke opcije, ali na kraju mogu samo Bogu zahvaliti što me je put odveo u Mladost. Na dolazak ovdje gledam kao pravi potez u karijeri. To je jedna odlična i zdrava sredina za rad. Ljudi u klubu na čelu sa predsjednikom Mušijom su korektni, sklopili su dobru ekipu i klub koji je cijenjen i o kojem se priča." 

Osvrnuo se Mujagić i na rad sa trenerom Edisom Mulalićem. 

"Treninzi pod palicom Mulalića su jako dobri. Šef radi na profesionalnom nivou i od svih nas traži maksimum, želeći iz svakog da izvuče sav potencijal. Pravi način za napredovanje. Njegova srčanost, karakter i želja da pomogne igračima je ono što ga razlikuje od ostalih. Nadam se da će nas i rezultati služiti, te da ćemo izboriti Ligu za prvaka." 

Narednu utakmicu Mladost će odigrati sutra protiv Željezničara u okviru osmine finala BiH. 

"Čeka nas teška utakmica, ali ako budemo na nivou i ako svi budu dali maksimum, možemo se nadati prolasku. Već smo pokazali da imamo kvalitet i da možemo pobijediti svakoga", podvukao je Mujagić na kraju razgovora. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prve nogometne korake Mujagić je napravio u Radniku iz Hadžića, iz kojeg je kao klinac otišao u Češku, gdje je do 2015. godine igrao za Teplice, Banik Most, Usti nad Labem, Roudnice nad Labem i Kolin. Prije nego što je došao u Mladost još je igrao za Goražde, Zvijezdu i zaprešićki Inter. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi