Mujagić: Volio bih igrati u klubu poput Leicestera

Mladi bh. reprezentativac i napadač Želje

Mujagić: Volio bih igrati u klubu poput Leicestera

Edmir Škorić

Ajdin Mujagić je sa 17 godina debitovao za Fudbalski klub Željezničar i jedan je od najboljih mladih igrača u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Mujagić je prošao Željinu omladinsku školu i sada je dio prvog tima. Od njega se na Grbavici puno očekuje, obzirom da se radi o mladom reprezentativcu naše zemlje.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema? Ima li umora?

"Naporno radimo, dva puta dnevno. Umor je prisutan, ali to je sastavni dio priprema".

Trenutno ste s klubom u Antaliji. Kako vam se čine uslovi?

"Uslovi su fenomenalni. Svi tereni su u izvanrednom stanju, posebno gdje mi treniramo. Vrijeme je super, idealno za dobre pripreme".

Remi s DAC-om u prvoj pripremnoj utakmici. Sigurno da Željo može puno bolje?

"Odigrali smo dobru utakmicu, protiv ozbiljnog protivnika. Naravno da može mnogo bolje, ali kao što sam rekao, radimo dva puta dnevno, pa nam možda nedostaje malo svježine".

Mladi ste, ali eto dobili ste šansu u prvom timu. To je vjerovatno jedan od Vaših snova? I ima li pritisaka?

"Naravno da sam sretan što sam sa 17 godina debitovao i dobio priliku za dokazivanje. Pritisak je sastavni dio našeg posla, pa mogu reći da je i kod mene prisutan".

Koliko Vam pomaže rad sa iskusnim i starijim igračima?

"Naravno da uvijek mogu naučiti nešto od starijih kolega koji su uvijek tu da nama mladim fudbalerima pomognu u razvoju".

Željo ima raznovrsne igrače. Koje možete izdvojiti kao najveće šaljivdžije, ko je zadužen za dobru atmosferu u svlačionici?

"Ima ih mnogo, svi momci su super i van terena, ja bih izdvojio Fejzića koji je uvijek raspoložen za dobru šalu".

Šta bi najviše volio napraviti u karijeri?

"Zaigrati u nekom velikom evropskom klubu, ali kao i svim fudbalerima i meni je san obući dres A reprezentacije moje zemlje".

Koji trener ti je najviše pomogao u karijeri?

"Od svakog trenera sam naučio ponešto, ali posebno bih izdvojio Admira Adžema koji me trenirao u kadetima i Edisa Mulalića koji me trenirao u juniorima, te sada u prvom timu. Zahvalan sam mu i na prilici da zaigram za prvi tim".

Pratiš li lige petice, koji klub ti je najdraži i u kojem bi volio da igraš jednog dana?

"Naravno da pratim lige petice, posebno špansku ligu. Sviđa mi se kako igra Barcelona, a volio bih da igram u nekom timu poput Leicestera, koji kao autsajder pravi čuda. Od igrača bih izdvojio Edina Džeku".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li si razmišljao o tome da jednog dana zaigraš u dresu reprezetnacije i je li to nešto što bi moglo da se okarakteriše kao najveći životni uspjeh?

"Već sam spomenuo, san svih mladih fudbalera je nastup za A reprezentaciju. Već sam igrao za kadetsku i junirosku reprezentaciju i to je poseban osjećaj kad čuješ himnu svoje domovine pred početak utakmice".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi