Nikić: Naljutila me izjava Simeunovića o Željezničaru

Karizmatični bh. stručnjak

Nikić: Naljutila me izjava Simeunovića o Željezničaru

Nikola Nikić danas važi za jednog od najpopularnijih igrača Željezničara u historiji. 

Za 60-godišnjeg Nikića je sport posao u kojem se može pobijediti, izgubiti ili odigrati neriješeno. Ishod se ne može predvidjeti. Zbog toga se kao selektor s velikom dozom razumijevanja ophodi prema ženskoj juniorskoj reprezentaciji BiH koju je preuzeo u decembru 2014. godine. 

Nikić, koji je ostao upamćen po nadimku Folcika, ističe da mu je danas mnogo lakše raditi sa ljepšim spolom.

"Moram priznati da mi je lakše raditi sa ženskom juniorskom reprezentacijom BiH. Žene bolje slušaju, valjda su naučile kod kuće i očito je da se to prenosi s koljena na koljeno. Brže upijaju žene, a vjerovatno razlog leži u tome što manje poznaju fudbal i žele što više naučiti", kazao je karizmatični Nikola Nikić za SportSport.ba.

Ovaj bh. stručnjak dodaje da je trenerski posao u BiH nezahvalan. 

"Igrati fudbal i biti trener je nebo i zemlja. Vjerujte mi. Kada sam u mladim danima bio fudbaler imao sam zadatak samo da zabijam golove, ubacujem, a ako ne ispoštujem to slijeduje me samo klupa. Sad u trenerskom poslu samo strahujem hoću li na klupi dobiti srčani ili moždani udar. Nije ovdje cijenjen trenerski posao, jer kada se ostvari uspjeh svi su zaslužni od konobara, kuhara, ekonoma i trener je tu najmanje bitan. U našoj BiH su zaštićenije životinje od trenera", ističe naš sagovornik. 

Za Nikića je iznenađujuća izjava koju je za naš portal dao Deni Simeunović iz Sarajeva, kazavši da je navikao da trese mrežu Željezničara. 

"Neću sad da kritikujem tog Simeunovića i govorim da nije dobar igrač, jer ga uopšte ne poznajem. Stvarno me bio naljutio. To smiju izjaviti samo fudbaleri kao što je Sušić, Musemić i slični njima, a dječački je da to govori jedan Simeunović. Možda ja i nisam trebao ništa pisati, ali znate i sami da kažem otvoreno sve i jednostavno sam takav."

Legendarni Nikić je prokomentarisao i dešavanja u svom Željezničaru. 

"Vidite nešto, teško je našem narodu ugoditi i još teže bježimo od mentaliteta. Mi da smo došli do polufinala kontinentalne smotre u Brazilu, opet bi bilo kritika i nekih savjeta kako smo trebali postupiti. Uvijek nekom nešto ne valja. Meni se iskreno sviđa način na koji radi sadašnje vodstvo Željezničara i vidi se da imaju petlju za velike stvari. Ja kad sam bio na Grbavici, Željezničar je imao jednu od boljih škola na prostoru Jugoslavije i taj recept se pokušavao primijeniti i prošle sezone. Koristila se mlada snaga, ali se isto tako vidjelo da ide teško i da se bez nekoliko iskusnijih igrača teško može šta napraviti."

Nikić nije oduševljen brojem igrača koji su ove zime stigli na Grbavicu.

"Previše je ih je došlo, treba biti realan. Baš sam sinoć gledao utakmicu Paris Saint-Germain i nikako mi nije jasno da to više nije onaj stari Chelsea ili Paris Saint-Germain. Nelogično je da u  francuskom timu bude jedan Francuz, ili engleskom jedan Englez. U jednoj Romi zna se desiti da više Bosanaca ima u prvom sastavu nego Italijana." 

Kada je u pitanju borba za osvajanje titule, Nikić kaže:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ova sezona je interesantna. Najgore je bilo kad su u borbi za titulu bili samo Željezničar i Sarajevo i vidjet ćete tek kada se smanji prvenstvo koliko će kvalitet biti veći. Pola lige će se boriti za titulu. Teško je sad prognozirati ko bi mogao biti prvak ove sezone jer je fudbal nepredvidiv sport, ali ako ne bude moj Željezničar, onda neka bude Sloboda", istakao je Nikola Nikić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi