Mujakić debitovao za bečki Rapid: Presretan sam!
Mujakić je na slici u sredini

Fudbaler bh. porijekla za SportSport.ba

Mujakić debitovao za bečki Rapid: Presretan sam!

Armin Mujakić, U20 reprezentativac Austrije koji vuče porijeklo iz BiH, jučer je debitovao za prvi tim bečkog Rapida. 

Rapid je u okviru 27. kola austrijske Bundeslige savladao Wolfsberger rezultatom 4:1, a trener domaćih Zoran Barišić u samom finišu meča priliku za igru pružio je i taletovanom Arminu Mujakiću.

"Presretan sam i mnogo zahvalan treneru što mi je ukazao povjerenje. Ja ću i u narednom periodu biti dio prvog tima, tako da ću i dalje davati svoj maksimum na treninzima kako bi i dalje dobijao šansu za igru", kazao je Mujakić za SportSport.ba, te se osvrnuo na ambicije Rapida u ovoj sezoni.

"Cilj nam je prvenstvo završimo na drugoj poziciji, jer nam to mjesto omogućuje kvalifikacije za Ligu prvaka. Želimo osvojiti i Kup, ali ne bi se naljutili i da postanemo prvaci na kraju sezone", riječi su Mujakića. 

Mujakić je pažnju trenera Barišića skrenuo isključivo dobrim nastupima u rezervnoj momčadi, postigavši sedam golova u 18 odigranih utakmica. Iako trenutno nastupa pod zastavom Austrije, Mujakić je već ranije izjavljivao da želi igrati za zemlju u kojoj su rođeni njegovi roditelji, odnosno BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti