Mujaković: Iza nas je uspješna polusezona

Trener OKK Čelik za SportSport.ba

Mujaković: Iza nas je uspješna polusezona

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sinoć su gostovali u Travniku, gdje su sjajnom igrom protiv domaćina upisali svoju šestu pobjedu u A1 ligi za košarkaše. Zeničani imaju i četiri poraza, te su prvi dio takmičenja okončali na četvrtoj poziciji.

Ovaj rezultat svakako je veliki uspjeh, kada se zna da ekipu OKK Čelik čine uglavnom mladi igrači do 20. godina starosti. Međutim sjajnom vođenjem trenera Armela Mujakovića, sa svojim pomoćnicima, mladi igrači u crno-crvenim dresovima pokazali su svoj talenat i kvalitet, koji treba i dalje nadograđivati.

Nakon završetka polusezone, razgovarali smo s trenerom Zeničana, koji je govorio o sinoćnjoj utakmici, rezultatima u prvom dijelu sezone, te očekivanjima u drugom dijelu sezone.

"Nakon poraza od Iskre u Zenici, znali smo da samo brzom i agresivnom košarkom možemo da pobijedimo iskusnu ekipu Travnika.Igrači su ispunili sve ono što smo mi u stručnom štabu od njih tražili i na kraju smo sasvim zasluženo pobijedili. Da nam je neko prije početka prvenstva kazao da ćemo imati šest pobjeda, rekao bi da se neko dobro šali. Međutim dobrim odnosom prema klubu, napornim treninzima, te zajedništvu ovih mladih igrača postigli smo dobar rezultat i zadovoljni odlazimo na pauzu.Momci su pokazali da se na njih u budućnosti može računati, a do njih je sada da nastave u ovom tempu u narednom periodu" ističe Mujaković.

Bez obzira na dobre rezultate, ekipi su potrebna pojačanja radi širine rostera.

"Mi imamo mladu ekipu, dešavaju se povrede, a na dvojnu registraciju igra Ibrahim Durmo, tako da ne može uvijek igrati za nas i Sparse. Ako mognemo radi finansija, potrebna su nam pojačanja na bekovskim pozicijama, te centru.Ciljevi u drugom dijelu sezone su isti, a to je prevashodno afirmacija mladih igrača. Ako uđemo u play-off to bi sigurno bio vrhunac ove  mlade ekipe, koja sigurno zaslužuje veću podršku od lokalne zajednice jer su to sve mladi i domaći igrači" kazao je za kraj razgovora Armel Mujaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi