Mujčić, Dželo, Šuman i Hodžić potpisali za Mladost

Novosti iz Kaknja

Mujčić, Dželo, Šuman i Hodžić potpisali za Mladost

Dino Kurbegović

U posljednjih nekoliko dana ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja angažirala je četiri nova pojačanja. 

Ugovor sa premijerligašem iz Doboja potpisao je dvadesetjednogodišnji Mirza Mujčić koji je u prošlosti nastupao za švedske ekipe Gais i Utsiktens, te norveški Mjolner. Mirza igra na pozicijama štopera i lijevog beka i ubilježio je 12 nastupa za omladinske reprezentativne selekcije Švedske (U18,U19).

Novi član Mladosti postao je i napadač Ajdin Dželo (20), dojučerašnji igrač Rudara iz Kaknja. 

Ofanzivni veznjak Dženis Šuman (19) koji je sa ekipom Mladosti od prozivke, također je potpisao ugovor do kraja sezone. Dženis je prošao omladinske kategorije Sarajeva, a posljednji angažman imao je u juniorskoj ekipi italijanske Vićence. 

Najbolji igrač prvog dijela sezone u Prvoj Federalnoj ligi BiH, Adnan Hodžić potpisao je ugovor na 18 mjeseci. Adnan dolazi iz visočke Bosne i u 15 nastupa u Prvoj ligi FBiH postigao je osam golova. Igra na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera. U prošlosti je nosio dres i austrijskog Aberseea. 

Nekoliko sportskih portala u našoj zemlji objavilo je kako je novi član Mladosti i golman Franko Lalić, ali ovaj hrvatski golman u Kakanj tek stiže sutra kada će biti poznato više detalja. Lalić je posljednju sezonu proveo u litvanskom Granitasu gdje se nije puno naigrao, a branio je još za Sesvete, Polet, Nur, Dinamo Odranski i Stinatz. 

''Lalić će tek sutra stići u naš klub i onda ćete sigurno imati više detalja. Mogu potvrditi da su ugovore sa klubom definitivno potpisali Dželo, Mujčić, Hodžić i Šuman koji je sa nama od same prozivke, dok će više detalja oko golmana Lalića biti poznato sutra nakon što stigne u naš grad. Još nekoliko igrača je na probi u našem klubu, a o njihovom statusu odlučit ćemo u narednih nekoliko dana. '' rekao je direktor kluba Enes Bistrivoda, te dodao: 

''Sa Edinom Husićem smo sporazumno raskinuli ugovor dok smo Hasića i Delića ustupili našem starijem bratu Rudaru. Oni će zajedno sa našim bivšim igračima Salkovićem, Čelebićem i Kulovićem nositi zeleno-crni dres u drugom dijelu sezone'' 

Podsjećamo klub iz Doboja ranije su pojačali Igor Poček (Mogren), Armin Pašagić (Malmo) i Zvonimir Pavlović (Opuzen). Iz tabora Mladosti kažu da lista pojačanja još uvijek nije zaključena, jer postoji mogućnost da se na pripremama u Makarskoj ekipi pridruži još neko novo ime. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Seniorski tim Mladosti će zajedno sa juniorima i kadetima u četvrtak 28. januara na sedmodnevne pripreme u Makarsku gdje će odigrati dva kontrolna meča, a po povratku iz Makarske i susret sa Čapljinom, a onda će od 8. do 20. februara boraviti u Antaliji (Turska) gdje će obaviti finalne pripreme pred nastavak sezone.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti