Mujdža i Freiburg koračaju prema vrhu Bundeslige

Pobjeda Freiburga

Mujdža i Freiburg koračaju prema vrhu Bundeslige

Midhat Šljivak

Freiburg je u prvom susretu 29. kola njemačke Bundeslige dočekao ekipu Hannovera, te je na kraju upisao pobjedu rezultatom 3:1.

Prvo poluvrijeme donijelo je jako dobar fudbal. Do vodstva su prvi došli domaći fudbaleri i to u 24. minuti kada je fdubaler gostiju Christian Schulz pogodio vlastitu mrežu za prednost Freiburga od 1:0.

Prednost je domaći tim imao samo 12 minuta. Veliku grešku odbrane Freiburga koristi Konstantin Rausch, koji je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1. Na odmor je ipak domaći tim otišao sa prednošću. Max Kruse je u 44. minuti sjajnim golom postavio rezultat prvog poluvremena od 2:1.

Dvije velike prilike propustio je Frieburg u 60. minuti susreta. Daniel Caligiuri je u dva navrata imao stoprocentne prilike, ali je prvo golman gostiju Zieler, a potom i stativa spasila Hannover. Imao je potom i Hannover priliku preko Dioufa, ali je golman domaćih odbranio.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 74. minuti, kada je Jonathan Schmid uz pomoć golmana Zielera pogodio za vodstvo Freiburga od 3:1. Iako je bilo još nekoliko prilika na utakmici, rezultat se do kraja nije mijenjao, te je ostalo 3:1.

Mensur Mujdža je odigrao svih 90 minuta u pobjedničkom timu.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.