Mujdža i Salihamidžić strijelci

Odigrano 33. kolo njemačke Bundeslige

Mujdža i Salihamidžić strijelci

Edmir Škorić

Kompletno pretposljednje 33. kolo njemačke Bundeslige odigrano je u subotu popodne.

Novi (stari) prvak Njemačke, Borussia Dortmund, nije se štedio ni pored činjenice da je u prošlom kolu osigurao naslov. Izabranicu Jurgena Kloppa slavili su kod sada već drugoligaša, momčadi Kaiserslauterna, s 5:2. Autogolom  Santante domaćin je pvoeo u 16. minuti, a ondva dva pogotka Barriosa za preokret rezultata.

U 33. minuti Goetze povećava prednost Borussije na 1:3, da bi početkom drugog dijela De Wit smanjio na 2:3. Barrios u 55. postiže svoj hat-trick, a Hrvat Perišić u 76. pogađa za ubjedljivih 5:2 za goste iz Dortmunda.

Stuttgart, u čijem je dresu ponovo 90 minuta na terenu proveo bh. reprezentativac Vedad Ibišević, minimalno je poražen kod drugoplasiranog Bayerna, inače finaliste Lige prvaka. Iako su Bavarci igrali u izmijenjenom sastavu, Mario Gomez je pogodio za tri boda.

Schalke je potvrdio treću poziciju pobjedom nad Augsburgom (4:0) u Gelsenkirchenu, a strijelci su bili Huntelaar (2), Holtby i Raul. Freiburg je ovjerio Koelnovo ispadanje 3:1 domaćom pobjedom. Bh. reprezentativac Mensur Mujdža postigao je vodeći gol za Freiburg, gosti izjednačili preko Podolskog, ali im je sve nade uništio Guede golom za 2:1 u 54. minuti. U finišu susreta Caligiuri je pogodio za 3:1, a zatim Freis za konačnih 4:1.

U susretu bez imperativa Nuernberg je u Sinsheimu savladao Hoffenheim s 3:2. Pekhart je bio dvostruki strijelac za goste te Didavi, a Beck i Braafheid kod domaćih. Sejad Salihović odigrao je svih 90 minuta za poraženu momčad.

Bayer je stigao do minimalne pobjede nad Hannoverom i ostao siguran na poziciji koja vodi u Evorpsku ligu. Apotekarima je trijumf donio Keissling petnaestak minuta prije kraja susreta.

Wolfsburg je s 3:1 savladao Werder, a prvi gol za Vukove postigao je bivši bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić. Preostala dva djelo su Patricka Helmesa, dok je na drugoj strani strijelac bio Rosenberg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.