Mujdža među najbolje ocijenjenim igračima Freiburga

Sjajan nastup bh. reprezentativca u pobjedi nad Hannoverom

Mujdža među najbolje ocijenjenim igračima Freiburga

A. Haznadarević

Ekipa Freiburga sinoć je upisala novu veliku pobjedu nad Hannoverom rezultatom 3:1, te je na taj način nastavila pisati jednu od najljepših priča sezone u Bundesligi.

Pred početak sezone momčad čije boje brani bek reprezentacije BiH Mensur Mujdža niko nije ni zamišljao na pozicijama koje vode u evropska takmičenja, a čak i nakon dobro odigranog prvog dijela sezone predviđao im se pad forme.

 

Međutim, Freiburg ponovo igra sjajno, u posljednje vrijeme su uspjeli povezati niz od tri pobjede, a sinoćnja nad Hannoverom je Freiburg dovela nadomak mjesta koja vode u Ligu prvaka.

 

Kao jedan od najboljih igrača utakmice nametnuo se i naš sjajni bek Mensur Mujdža, koji je prema portalu Whoscored.com sa ocjenom 7.8 u samom vrhu efikasnosti, a jedina dvojica koja su zaradila veće ocjene su strijelci Kruse i Schmid.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Svakako, sjajna forma naših reprezentativaca raduje, a posebno se to odnosi na igrače koji igraju u zadnjem redu, koji je u našoj nacionalnoj momčadi dugo vremena bio bolna tačka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.