Mujdža: Nastup na Svjetskom prvenstvu je vrhunac karijere

Desni bek Zmajeva

Mujdža: Nastup na Svjetskom prvenstvu je vrhunac karijere

Mensur Mujdža koji je u prošlosti nastupao za reprezentaciju Hrvatske veliki je dobitak za našu reprezentaciju.

Desni bek Zmajeva raduje se nastupu na velikoj smotri nakon sezone u kojoj imao dosta problema sa povredama.

Šta za tebe znači nastup na Svjetskom prvenstvu?

„Nastup na svjetskom prvenstvu je vrhunac svakog fudbalera. Za mene je to još više važno jer smo mi prva generacija koja je odvela Bosnu i Hercegovinu na jedno veliko takmičenje. Svakom od nas je to bio jedan veliki san koji još uvijek nije ostvaren jer smo tek u fazi priprema. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti do naše prve utakmice protiv Argentine.“

U sezoni za nama si imao dosta problema sa povredama, kakva je sad situacija?

Nadam se da je sad sve uredu. Bilo je dosta problema u ovoj sezoni. Bile su povrede, bolesti, upale uha i nema šta nije bilo. Sad je hvala Bogu sve uredu. Nadam se da će kroz pripreme sve proteći u najboljem redu.

Kako je sve krenulo, sjećaš li se svojih fudbalskih početaka?

Prva sjećanja su bila sa bratom Jasminom koji je u to vrijeme već bio u mladim kategorijama u klubu. Imao sam pet godina kad sam prvi put sa njim otišao na igralište. Ljubav prema fudbalu sam naslijedio od njega, a sa devet godina sam krenuo trenirati u Zagrebu. Ostao sam u Zagrebu sve do 25. godine.

Ko ti je najveća podrška u karijeri?

Familija i djevojka, a tu je i puno prijatelja sa kojima se redovno čujem. Podrška van terena je svakome potrebna.

Sa kim u reprezentaciji provodiš najviše vremena?

Nikoga ne bih mogao specijalno izdvojiti. Svi se družimo podjenako. Možda se malo više družim sa svojim cimerom Lulićem.

Šta te najviše raduje kada dolaziš na reprezentativna okupljanja?

Atmosfera je uvijek dobra. Radujem se uvijek kada vidim ne samo igrače, već i osoblje i trenere. Uvijek vlada jedna super atmosfera, uvijek je zabavno bez nekog prevelikog pritiska i to je dosta doprinijelo da ostvarimo ovaj uspjeh.

Razmišljaš li o utakmicama na Svjetskom prvenstvu?

Nisam još uvijek počeo razmišljati o utakmicama. Tu su prvo pripremne utakmice koje će također biti veoma bitne. Prvo se koncentrišem na treninge u Sarajevu, potom na pripremne utakmice i onda na kraju krajeva i na Svjetsko prvenstvo.

Da li si u prošlosti bio u Brazilu i šta znaš o toj državi?

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nisam nikada bio u Brazilu. Brazilci su velika nacija koja voi fudbal, ples i karnevale. Radujem se što ćemo u Brazil i nadam se ugodnom boravku tamo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.