Mujdži 90 minuta, Freiburgu pobjeda nad Werderom

Bundesliga, 26. kolo

Mujdži 90 minuta, Freiburgu pobjeda nad Werderom

Odlična vijest za sve navijače Freiburga je večerašnji trijumf njihovog tima sa 3:1 u premijernom susretu 26. kola Bundeslige protiv Werdera.

Druga pobjeda u nizu pomogla je ekipi Christiana Streicha da pobjegne iz zone ispadanja. Još bolja vijest za sve navijače fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine jeste da je u ovom trijumfu svih 90 minuta na terenu u dresu Freiburga proveo bh. reprezentativac Mensur Mujdža.

Freiburg je do vodstva stigao u 15. minuti, a asistenciju Daride na pravi način je iskoristio Schuster i pogodio mrežu tima iz Bremena za 1:0, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Na startu drugih 45 minuta viđena je najljepša akcija na ovome susretu. Sjajnu dugu loptu odlično je primio Mehmedi, a potom sjajnim povratnim pasom poigrao Klausa, koji je odmjerenim udarcem udvostručio vodstvo Freiburga. 

Samo šest minuta kasnije Klaus je uzvratio asistenciju švicarskom reprezentativnom napadaču Admiru Mehmediju, koji domaćine dovodi u vodstvo od 3:0.

Konačnih 3:1, nakon što je Ginter loptom pogodio Hunta, postigao je rezervista Petersen, na asistenciju kapiten tima iz Bremena.

U narednom kolu Mujdžin tim očekuje gostovanje kod HSV-a kojem gori pod nogama, a vrijedi istaći da je večerašnji susret tek drugi u ovoj sezoni u kojem je Freiburg pred domaćom publiko uspio postići tri gola.

Bundesliga, 26. kolo:

Freiburg – Werder 3:1 (Schuster 15, Klaus 53, Mehmedi 59 / Petersen 70)

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.